Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.07.15 22:49
A Gödöllő Egészségügyéért-díj idei kitüntetettjei
Nyomtatható verzió

Az idén is együtt ünnepeltek a gödöllői egészségügyi szakemberek a Semmelweis Napon, amikor is megemlékeztek városunk egykori orvos kiválóságairól, és átnyújtották az elismeréseket azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a jelen mindennapjaiban igyekeznek helytállni. Városunkban 1998 óta emlékeznek meg Semmelweis Ignácnak, az anyák megmentőjének születésnapjáról, amit a magyar egészségügy napjaként tartunk számon.



Az ünnepi program dr. Berente István egykori házánál kezdődött, ahol családjának tagjaival közösen emlékeztek meg városunk egykori kiváló orvosáról. A résztvevők az elmúlt évben felavatott emléktábla mellett helyezték el koszorúikat, majd a Tormay Károly Egészségügyi Központban kialakított Lumniczer-falnál tisztelegtek dr. Lumniczer Sándor, és a róla elnevezett díjjal kitüntetettek emléke előtt.

A rendezvénysorozat a városházán ért véget, ahol dr. Szabadfalvi András, a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatója méltatta Semmelweis Ignác munkásságát, majd a hagyományokat követve átadták a Gödöllő Egészségügyéért-díjakat.

Az elismerést az idén a képviselő-testület dr. Vámosi István urológusnak, Bácskai Levente fogtechnikusnak és az ÁNTSZ szakmai közösségének ítélte.

 

Dr. Vámosi István urológus

 

A több évtizede szakmájában dolgozó orvos magas szintű szakmai felkészültséggel rendelkezik, amelyhez egy kellemes stílus és kiváló empátia párosul. Vámosi doktor közmegelégedésre végezte munkáját. 1973 szeptemberében általános orvosi diplomát szerzett a Budapesti Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően segédorvos volt a Tétényi úti kórház urológiai osztályán, majd 1977-ben urológus szakvizsgát szerzett. 1977 októberétől a Péterfy Sándor utcai kórházban urológiai szakorvosként dolgozott, majd 1979 áprilisától a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház urológiai osztályán volt alorvos, adjunktus, majd főorvos. 1974 óta kezdetben mellékállásban, majd 1999-től főállású munkavállalóként dolgozott a gödöllői rendelőintézetben, mellékállású munkavállalóként pedig a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban tevékenykedett. 2007 novemberétől nyugdíjas és 2007 decemberétől részállású szakorvosként folytatja munkáját a Tormay Károly Egészségügyi Központban. Jelenleg is Gödöllőn él.

 

Bácskai Levente fogtechnikus

 

Gödöllő meghatározó személyisége az egészségügyben. Több évtizede tevékenykedik Gödöllőn. Fogtechnikusi laborja idén 50 éves. A már nyugdíjas szakember jelenleg is dolgozik, s szakmaiságával próbál segíteni a rászorultakon. Munkássága alatt mindig próbálta a legújabb technológiát alkalmazni, aminek a betegek voltak a nyertesei. 1995 óta tagja egy komoly szakmai elismertséget jelentő német labornak. Nem csak szerény, de szociálisan is igen érzékeny, hiszen nem egy alkalommal pacienseit minden ellenszolgáltatás nélkül kezelte.

 

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Gödöllői, Aszódi, Veresegyházi Kistérségi Intézete Szakmai Közössége

 

Az állami költségvetésből működtetett Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Gödöllői Intézete irányító, koordináló és felügyeleti feladatait kiválóan látja el a közegészségügyi (környezet- és település-, élelmezés- és táplálkozás-, gyermek-, és ifjúság-, sugár-egészségügyi, kémiai biztonsági), a járványügyi, az egészségfejlesztési (egészségvédelmi, egészségnevelési és egészség-megőrzési), az egészségügyi és igazgatási tevékenységek fölött, továbbá felügyeli az egészségügyi ellátást. A gödöllői intézet élén álló dr. Vörös József nemrégiben lett tagja a gödöllői intézménynek, s hozzáállásával, munkabírásával, valamint szakértelmével elismerésre tett szert mind munkatársai, mind pedig a város előtt.



Látogatottság: 4240
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision