Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2008.07.30 13:16
Kétütemű fejlesztés a Táncsics úti sporttelepen
Nyomtatható verzió

Új döntést hozott a Táncsics úti sporttelep hasznosításáról a képviselő-testület július 17-én dr. Gémesi György polgármester előterjesztésére. A fejlesztést két ütemre bontják. Az első ütemben – amennyiben lesz befektető – egy gyepes labdarúgó centrálpálya épül 300 fős lelátóval, világítással valamint egy műfüves edzőpálya világítással, sátorfedéssel, mindkét esetben csapadékvízgyűjtő és visszaforgató rendszerrel, továbbá elkészül két szabvány méretű salakos teniszpálya. Az önkormányzat saját finanszírozásában és kivitelezésében kiépíti a Táncsics Mihály úti parkolókat, az ingatlanon belül a minimálisan szükséges parkolókat a hozzá vezető belső úttal és felújítja a külső kerítést. A második ütemben – amint meglesz rá a pénz – épülhet meg egy 1200 fő befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok a szükséges további parkolókkal, belső utakkal, kerítésekkel.A képviselő-testület egy évvel ezelőtt határozott arról, hogy új nagypályát, egy edzőpályát, két fedett kispályát létesít a leromlott állapotú sporttelepen, az ingatlan egy részével pedig a szomszédos teniszcentrum bővíthető a Halibor Kft. ráépítési jogával. Mivel a céggel folytatott egyeztetés nem vezetett eredményre, s így a ráépítési szerződés sem jött létre, szükségessé vált a teljes terület felhasználási koncepciójának átgondolása. Időközben az önkormányzat megvizsgáltatta a Tesco melletti területen egy sportcsarnok és uszoda építésének lehetőségét.

Mint kiderült, a beruházás nagyon komoly városi hozzájárulással valósulhatna meg. Reálisabb, ha a Táncsics úti sporttelepre tervezik a városi sportcsarnokot.

A képviselő-testület 18 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, négy tartózkodással elfogadta az új beépítési koncepció tervét, meghatározta a fejlesztés első ütemét, és elindította az ahhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárást. A város a másutt, például Székesfehérváron bevált módon olyan befektetőt választ ki, aki vállalja a beruházás finanszírozását, majd halasztott fizetési kötelezettséggel, részletekben téríti meg a beruházás költségeit és a tőkén felüli kamatokat. A projekt futamideje várhatóan nem kevesebb, mint 8-10 év, becsült összköltsége 282 millió forint, amiből az áfát visszaigényelheti a város.

Az előterjesztés vitájában dr. Gémesi György rámutatott, jelenleg az önkormányzat évente tízmillió forint körüli összeggel támogatja a lerobbant állapotú sporttelep működését. A műfüves pálya és a két salakos teniszpálya alkalmas lesz a bevételteremtő hasznosításra, ezáltal akár 15-20 millió forinttal is hozzá tud járulni a törlesztéshez, jelentősen mérsékelve az önkormányzat fizetési kötelezettségét. A második ütemben megépíteni tervezett sportcsarnok költségeinek előreláthatóan 70-75 százalékát fedezheti ingatlanok értékesítéséből az önkormányzat. Ha a gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárás eredményes lesz, az első ütem kivitelezése szeptemberben indítható.Látogatottság: 2105
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision