Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2008.08.29 06:59
Húszéves a testvérvárosi együttműködés Giessennel

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg augusztus 15-17-ig németországi testvértelepülésünk, Giessen városi ünnepségét. A hagyományokhoz hűen a főtéren a testvérvárosok bemutatására szolgáló pavilonokat is felállítottak. Az ünnepségre látogatók turisztikai kiadványokból ismerkedtek meg a különböző kontinenseken található testvérvárosok és országaik kulturális örökségének gazdagságával, természeti értékeik szépségével.

Városunkat   második   alkalommal   képviselte   a   rendezvényen   Dávid   László   Zsolt,   a Református Líceum végzős tanulója. Mint lapunknak elmondta, a gödöllői sátor látogatói közül többen jártak már hazánkban. Számukra is a Balaton, a főváros és a Tisza-tó volt a kedvelt célpont, de a gödöllői kastélyról is hallottak, ha még nem is keresték fel. Így népszerűek voltak a sátorban kínált prospektusok és az ott megkóstolható magyar bor is.

A gödöllői pavilon azonban most még ennél is fontosabb szerepet töltött be, mivel beharangozója volt a Giessen és Gödöllő közötti testvérvárosi együttműködés 20. évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozatnak. Augusztusban és szeptemberben többek között gödöllői művészek mutatkoznak be Giessenben. A színes program szervezésében is, mint az elmúlt két évtized együttműködéseiben meghatározó szerepet vállalt Rüdiger Schmid Pfahler, az ottani középiskola tanára, akinek sokat segít ebben magyar származású felesége, Ágnes Schmid Pfahler, tájékoztatott Dávid László Zsolt.

Már látogatható Giessenben Katona Szabó Erzsébet és Remsey Flóra textilművészek, valamint Anti Szabó János grafikusművész kiállítása. Ezek anyagát is Dávid László Zsolt vitte magával Giessenbe. Szeptember 13-án nyílik meg a Cafe Giramondiban Balázs Gusztáv újságíró-fotóriporter gödöllői fotókiállítása. A programsorozat szeptember 19-i rendezvényén Gémesi György polgármester és Hans-Peter Haumann giesseni főpolgármester értékeli a testvértelepülési együttműködést. Az est műsorában fellép a gödöllői Colla Parte Consort.

 

 Látogatottság: 2106
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision