Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.09.09 20:35
Jubilált a fővárosi idősek otthona

A Gödöllői Királyi Kastély Barokk Színházában ünnepelték a Fővárosi Önkormányzat Gödöllői Idősek Otthonának volt és jelenlegi munkatársai szeptember 4-én az intézmény alapításának ötvenedik évfordulóját.

A Grassalkovich-kastély három évtizeden át volt az intézmény székhelye, majd a Dózsa György útra, a Volán Rt. volt irodaházába költöztek a lakók és a gondozók. Az azóta eltelt idő alatt új férőhelyekkel bővült a Fővárosi Önkormányzat Gödöllői Idősek Otthona, így alkalmassá vált mozgássérültek ellátására és házaspárok elhelyezésére is.  

Az ünnepség résztvevőit Ikvai-Szabó Imre Budapest főpolgármester-helyettese és Gémesi György Gödöllő polgármestere köszöntötte. A műsorban többek között fellépett Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész és a Gödöllői Reneszánsz Consort.

Ikvai-Szabó Imre kifejtette, hogy az idősek világa tükrözi mindazt a szellemi és érzelmi vagyont, amit életük során felhalmoztak és másoknak átadtak. A gödöllői idősek otthonának fejlesztései – beleértve az erdőkertesi telephelyet is – több milliárd forintot igényeltek, de megérte a ráfordítás, mert az idősekhez méltó környezet alakult ki. 

 

  

 

  

 

- Újra és újra el kell mondani, a fővárosi önkormányzat büszke arra, ami Gödöllőn történt elmúlt évtizedekben. Nagyon jó befektetésnek tartjuk az összes itt elköltött fillért, ami az intézmény fejlesztésére és fenntartására szolgált – mondta a politikus.

A főpolgármester-helyettes üdvözölte az intézmény hajdani és mai vezetőit, s külön méltatta a gödöllői önkormányzat és polgármestere szerepét. 

- Gémesi György munkálkodása olyan környezetet, feltételeket teremtett az otthonnak, amit el kell ismerni, meg kell köszönni. Gödöllő nagyszerű partnere és befogadó városa fővárosi intézményünknek.  A két önkormányzat közötti együttműködés kiváló befektetés, erősíti az önkormányzati szférában a szolidaritást. 

Gödöllő polgármestere nagyra becsüli, hogy jó a kapcsolat a Fővárosi Önkormányzat Gödöllői Idősek Otthona és a városi Egyesített Szociális Intézmény között, s megköszönte a jubiláló otthon vezetőjének Kormosné Lenorics Éva igazgatónak a munkáját is, akivel már több mint egy évtizede dolgozik együtt. Kiemelte, hogy a gödöllői művészek szívesen látott vendégek a fővárosi intézményben.

Gémesi György személyes élményeire is kitért az ünnepelteket köszöntve. Iskolásként verset mondott az akkor még a kastélyban lakó időseknek. Később orvosként gyógyította őket. Polgármesterként pedig tanúja az intézmény szellemi és fizikai építkezésének.

Mindkét települési vezető hitet tett a közös szociális projektek kidolgozása, a pályázati együttműködés folytatása mellett.



Látogatottság: 2766
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision