Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.09.30 12:05
Csökkenti kiadásait az önkormányzat

A képviselő-testület szeptember 25-i nyilvános ülésének napirendjén több mint húsz, elsősorban gazdasági jellegű előterjesztés szerepelt. A legtöbbet egyhangúlag, hármat egy-egy ellenszavazattal illetve tartózkodással fogadták el. Valamennyi jelenlévő képviselő jóváhagyta a városi költségvetés első félévi beszámolóját és a költségvetési rendelet létszámcsökkentési intézkedéseket is tartalmazó módosítását, a testület második félévi munkatervét, továbbá a VÜSZI Kht., a Kalória Kht. és a Petőfi Sándor Művelődési Központ Kht. törvény által előírt átalakításának módját. Ugyancsak egyhangúlag újabb öt évre kinevezték a Gödöllői Városi Múzeum igazgatójának Gaálné dr. Merva Máriát.

Az ország gazdasági helyzete az önkormányzat működésére is kihat. Az energiahordozók árának emelkedése a számlákon keresztül közvetlenül érezteti hatását. Figyelmeztető jelzés az is, hogy az idén várhatóan a múlt évinél 200 millió forinttal kevesebb iparűzési adóbevétele lesz a városnak. Gémesi György polgármester a költségvetési előterjesztések kapcsán elmondta, több hónapja keresik-vitatják az intézményvezetőkkel közösen, hogy hol, milyen módon lehetne csökkenteni az önkormányzat kiadásait, úgy, hogy a szolgáltatások minősége és az intézmények működésének elért színvonala ne lássa kárát a megtakarításoknak. Ennek során áttekintették és elemezték a kötelező önkormányzati feladatok körének és mértékének alakulását. Még korábban megszületett az a döntés, hogy működési kiadásokat csak működési bevételekből fedezzen az önkormányzat.

Az idei költségvetés most elfogadott módosítása már több létszámcsökkentési intézkedést tartalmaz. Október elsejétől a Polgármesteri Hivatalban 10, az Egyesített Szociális Otthonban 2,5, az Erkel Ferenc Általános Iskolában 1, a Hajós Alfréd Általános Iskolában 3, a Petőfi Sándor Általános Iskolában 5, a Frédérich Chopin Zeneiskolában 1, a Török Ignác Gimnáziumban 2, a Városi Könyvtárban 6 álláshely kerül megszüntetésre. Az önkormányzat városi létszámkerete 1.049,65 főről 1.019,15 főre csökken. A munkáltatói jogkört gyakorló vezetők az álláshelyek megszüntetését kötelesek legkésőbb 2009. szeptember 30-ig végrehajtani.

A jövő évi költségvetési koncepció benyújtásakor a képviselő-testület tájékoztatást kap arról is, hogy hol érhetők el további megtakarítások és azok jelentenek-e státuszszűkítéseket.



Látogatottság: 2691
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision