Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2008.10.09 22:12
Együttműködést akar a BKV

Gödöllőre látogatott a múlt héten Kocsis István, a BKV vezérigazgatója, aki dr. Gémesi György polgármesterrel a közlekedési vállalat új stratégiájáról tárgyalt. A megbeszélés során megállapodtak abban, a BKV az önkormányzatokat is bevonja a munkába, s közösen dolgoznak azon, hogy a jövőben az elővárosi közlekedés háttere biztosított legyen.

Kocsis István kinevezésekor nagy visszhangot váltottak ki a sajtóban megjelent nyilatkozatai, melyekben sürgette, hogy az agglomerációs települések is vállaljanak részt a HÉV működésének költségeiből.

A megjelentekre akkor nyílt levélben reagált Gödöllő polgármestere. Ebben dr. Gémesi György felajánlotta együttműködését:„olyan beruházások közös pályázat útján történő megvalósításához, amelyek a szolgáltatás színvonalát növelik, és a minőségi tömegközlekedés kialakítását segítik.”

Ennek a levélnek kapcsán látogatott városunkba a BKV Zrt. vezérigazgatója, aki a Gödöllői Szolgálatnak elmondta: elsődleges célja az volt, hogy közvetlenül cseréljék ki véleményüket a felmerült kérdésekben. A megbeszélés során tájékoztatást adott az új fejlesztési elképzelésekről, s kezdeményezte egy olyan, az önkormányzatokkal közös rendszer kialakítását, ami elősegíti, hogy az együttműködés terjedjen ki a BKV-t és az önkormányzatokat érintő jogszabályok megalkotására, s teremtse meg a lehetőséget a közös munkára.

Gémesi György elmondta: a tárgyaláson megállapodtak abban, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetségének szervezésében néhány héten belül tárgyalóasztalhoz ülnek a HÉV közlekedésében érintett települések és a BKV vezetői, hogy a polgármesterek első kézből kapjanak tájékoztatást a közlekedési vállalat új stratégiájáról. A tanácskozást abban a reményben szervezik meg, hogy az így létrejövő fórum nem csak egyszeri, hanem folyamatos konzultációt biztosíthat.

Mint mondta, a közösen megoldandó feladatok között kiemelt helyen szerepel, hogy biztosított legyen a működés finanszírozása, a BKV-nak a jegyárak felett járó pénz ne legyen kiszolgáltatva a politikai irányzatoknak, hanem legyen kiszámítható. Megvizsgálják annak a lehetőségeit is, hogy az infrastruktúra fejlesztésébe hogyan tudnak bekapcsolódni az önkormányzatok.

Gödöllő esetében erre jó példa, hogy az önkormányzat és a BKV Zrt. közös pályázaton igyekszik forrásokat szerezni a HÉV-MÁV állomás rendbetételére.Látogatottság: 1820
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision