Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.10.28 23:28
Avarégetés hetente csak kétszer

December 1-jén lép hatályba a közterületek és az egyes nem közterületnek minősülő ingatlanok tisztántartásáról szóló új önkormányzati rendelet. A régi rendelet 2001-es elfogadása óta eltelt időszakban megváltoztak a körülmények, fejlődött a város és ezzel párhuzamosan módosultak a lakossági igények, illetve megváltoztak az országos jogszabályok is.

A rendelet részletesen szabályozza a szilárd burkolatú utak – közmű meghibásodás, illetve új közmű rákötése miatti – felbontásának feltételeit, a helyreállítási kötelezettségeket és az engedély nélküli bontások szankcionálását. A jogszabály pontosan meghatározza az ingatlanok jogi határa és a közút gépjármű közlekedésre szolgáló része között elhelyezkedő közterületek, árkok gondozási, tisztántartási kötelezettségét. Pontosítja a gyom- és gazmentesítési kötelezettséget (különös tekintettel a parlagfűre és egyéb allergiát okozó növényekre). Végül a rendelet szabályozza és korlátozza a köz- és magánterületen történő égetést.

Az ingatlan tulajdonosa, használója köteles gondoskodni:

- az ingatlan előtti járdának és a járda melletti zöldsáv úttestig terjedő teljes területének gondozásáról, tisztántartásától, szemét- és gyommentesítéséről, a hó eltakarításáról és az ónos eső, hó, jég okozta síkosság mentesítéséről;

- az ingatlan jogi határa és a közút gépjármű közlekedésre szolgáló területe között elhelyezkedő nyílt ároknak és azok műtárgyainak tisztántartásáról, gyommentesítéséről, az ingatlanról a járda és az út űrszelvényébe lógó ágak és bokrok megfelelő nyeséséről;

- tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek esetében az épület körül haladó járda külső széléig terjedő teljes terület tisztántartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról.

Közterületen, valamint ingatlanon belül elszáradt növényi hulladékot pénteken 13-tól 18 óráig és szombaton 10-tól 13 óráig lehet szabadtéren égetni, egyéb időpontokban tilos. Háztartási és egyéb hulladék (műanyag, műanyaggal bevont kábel, rongy, gumi stb.) égetése tilos!



Látogatottság: 3475
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision