Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.11.25 18:13
Figyelmesség egy(?) nehéz év előtt

Az országot sújtó pénzügyi válság miatt jelenlegi ismereteink szerint jövőre 300 millió forinttal kell csökkenteni az önkormányzat működési kiadásait. Emellett hosszú idő óta az első olyan év előtt állunk, amikor januártól kevesebb fizetést utalnak a közalkalmazottak számlájára, mint azt megelőzőleg - mondta Gémesi György, amikor az intézményi kiadások zárolására és a személyi juttatási előirányzatok felhasználására vonatkozó intézkedések kerültek a novemberi testületi ülés napirendjére. 

A városi költségvetés háromnegyed éves beszámolója alapján megállapítható, hogy az önkormányzat gazdálkodása stabil, működési kiadásai nem nyúlnak túl a rendelkezésre álló forrásokon. A jelenleg még bizonytalan kimenetelű pénzügyi válság okán azonban fontos olyan óvintézkedéseket bevezetni, amelyek a 2009. évi költségvetési kondíciók megismeréséig a jövő évi gödöllői költségvetés egyensúlyát javíthatják.

Az intézmények háromnegyedévi beszámolói már utaltak arra, hogy milyen megtakarításokra lehet számítani az év végéig. A polgármesteri hivatal munkatársai megvizsgálták, hogy milyen kötelezettségvállalásokra kell tartalékolni az intézményeknek, és milyen nagyságrendet képez a zárolható kiadási előirányzat. Kimutatható, hogy a szabad maradványból a kötelezettségvállalások és a várható kifizetések után is még marad szabad maradvány.

Gémesi György javaslatára a képviselő-testület elfogadta, hogy 27 millió forint dologi kiadási előirányzatot zároljanak, és ezzel az összeggel egyidejűleg az általános tartalék keret előirányzatát növeljék meg. Mivel az összes bérmegtakarítás fedezi az intézmények egyhavi bérét, az önkormányzat lehetőséget adott arra, hogy még ebben az évben minden intézmény egyhavi bérének megfelelő jutalmat fizessen ki a munkahelyi vezető mérlegelése szerinti arányban a munkaviszonyban álló dolgozók részére.

A polgármester hozzátette, differenciálásra nem adtak okot az egyes intézmények – a város gazdálkodásában ugyanis a külső feltételek változtak meg. A jutalmazás gesztusértékű – elvileg pótolhatja a jövőre elmaradó 13. havi fizetést.



Látogatottság: 2109
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision