Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.03.16 23:26
Fáklyás felvonulás az isaszegi csata emlékművéhez

A nemzeti ünnep előestéjén, a hagyományos fáklyás felvonuláson mintegy hatszázan sétáltak a Petőfi szobortól a Dózsa György úti temetőbe, az isaszegi csata emlékműjéhez. A két helyszínen Kovács Tamás, a Club Színház művésze szavalt Petőfi verseket. A temetőben Fábián Bertalan, a Török Ignác Gimnázium igazgatója mondott megemlékezést, majd az önkormányzat képviseletében Guba Lajos, a kulturális, oktatási és ifjúsági bizottság elnöke koszorúzott.

- Nagy szükségünk van a lelki fiatalságra, különösen most, amikor újra nehéz időkhöz érkeztünk. Ilyenkor még fontosabb, hogy felidézzük, mire vállalkoztak elődeink, alig egy tucatnyi fiatalember, akik 1848. március 15-én a bécsi forradalom híréről értesülve úgy döntöttek, hogy a pesti forradalommal sem lehet várni jobb időkre - mondta beszédében Fábián Bertalan. - Megfogalmazva a 12 pontot, kezükben Petőfi Nemzeti dalával indultak el fellelkesíteni az egyetemistákat, a forradalom mellé állítani a pesti polgárokat. Talán 10 ezren verődhettek össze, s élték át együtt a nap történelmi óráit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elindított változások örömeit ma is élvezzük. A történelemben sincs ha, de ha ők nem indultak volna el március 15-én, bizonyára sok minden másképp alakul a históriánkban. Példájukat magukban kell hordoznunk; évről-évre újra meg kell teremteni azokat az alkalmakat, perceket, amikor emléküknek adózunk.

Tegnap Török Ignác emléktáblát avattunk. Az aradi vértanú leszármazottjai közül 3-5 éves kisgyerekek helyeztek el koszorút. Példájuk mutatja, ha a családokban meg tudjuk őrizni a történelmet, ha ápoljuk az elődök teljesítményének emlékét, akkor bízhatunk abban, hogy lesz jövője a gyermekeinknek, lesz értelme iskolába járatni, taníttatni őket.

Kívánom mindenkinek, hogy olyan életet élhessünk, amely után érdemes lesz ránk is visszagondolni az utánunk következőknek, mint ahogy nekünk is érdemes emlékeznünk az előttünk járókra! – fejezte be gondolatait Fábián Bertalan. 



Látogatottság: 2917
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision