Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.03.30 22:50
Pályázat a helyi buszközlekedés ellátására

Az önkormányzat a romló gazdasági helyzetben is arra törekszik, hogy az általa is finanszírozott lakossági szolgáltatások színvonala javuljon. Ez a szempont érvényesül a képviselő-testület által újra kiírt, menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés ellátására vonatkozó pályázatban. A múlt évi pályázat eredménytelenül zárult, az önkormányzat 2009-re a Volánbusz Zrt-vel kötött egy évre szóló közszolgáltatási szerződést. 

Az új pályázati felhívásban és közszolgáltatási szerződés tervezetben a következő feltételeket igyekeztek érvényesíteni. Az önkormányzatot az idei évnél nagyobb finanszírozási igény ne terhelje, összességében javuljon az autóbusz közlekedési szolgáltatás minősége. A szerződéssel kapcsolatos elszámolások és ellenőrzések korrekt alapokra épüljenek. A szolgáltatás biztonsága garantálható legyen. A menetrendben az utasok szempontjai domináljanak az üzemi szempontokkal szemben. A pályáztatás a határidőknek megfelelő legyen.

Az előterjesztés vitájában Kovács Barnabás (MSZP) elmondta, időben írja ki a pályázatot a képviselő-testület, de szerinte túl szigorú feltételeket szab a lehetséges pályázóknak. Ahogy mondta, elegendő lenne megmondani a járatok útvonalait, a buszok műszaki elvárásait és a menetrendet. Az pedig legyen a szolgálgató dolga, hány busszal és hány sofőrrel látja el az előírt szolgáltatást. Kollárné Jilly Sára (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) ezzel szemben úgy érvelt, hogy a testület felkészült pályázót vár és szeretné elkerülni, hogy „menet közben” derüljön ki, nem tudja teljesíteni az elvárásokat a vállalkozás. Szűcs Józsefné (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) rámutatott, a lakosság azt várja az önkormányzattól, hogy javítson a tömegközlekedés minőségén.

- Törvényi előírás, az önkormányzatok kötelező feladata a helyi tömegközlekedés biztosítása. Bár ezen a piacon jelenleg nincs valódi versenyhelyzet, mert az állami tulajdonú Volán társaságok állami támogatást kapnak a működésükhöz és ezzel előnyt élveznek minden más piaci szereplővel szemben, ahogy a múlt évben, úgy most is meghirdetjük a szolgáltatás ellátását. Azzal az elvárással, hogy az a jelenleginél magasabb színvonalon történjen, hiszen ez az utasok érdeke - érvelt Gémesi György polgármester. A jelenlegi színvonalon jövőre is el tudja látni a feladatot a Volánbusz, amely az idén alvállalkozónak adta ki a munkát.

Tengelits István, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodavezetője szerint az utasok száma minőségi szolgáltatással emelkedhet. Ezért arra ösztönzik a leendő nyertest, hogy minél több bérletet adjon el. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy olyan informatikai rendszert kívánnak bevezetni az autóbusz-forgalom irányításában, amely révén a szolgáltató és a megrendelő önkormányzat is minden időben ellenőrizni tudja, hányan utaznak a járatokon, mennyire tudják tartani a menetrendet.



Látogatottság: 2457
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision