Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2009.06.03 23:43
Gödöllői Városfejlesztő Kft-t alapított a város

Félmillió forint törzstőkével, Gödöllői Városfejlesztő Kft. néven gazdasági társaságot alapított a képviselő-testület május 28-i rendkívüli ülésén. A kft-t azzal a céllal hozták létre, hogy elássa az önkormányzat településfejlesztési és településrendezési közfeladatait. A képviselő-testület elfogadta a kft. alapító okiratát; ügyvezetőjének megválasztotta Pataki Sándort és megválasztotta a felügyelő bizottságot, melynek tagjai Guba Lajos, Halász Levente, Kis Antal, Pelyhe József (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) és Zsókáné Mihala Éva (FIDESZ) képviselők. A szocialista frakció nem fogadta el a képviselője számára felajánlott felügyelő bizottsági helyet.

A képviselő-testület múlt év májusában döntött arról, hogy 100%-os önkormányzati tulajdonú korlátolt felelősségű társaságként ingatlanfejlesztő és beruházó gazdasági társaságot alapít városfejlesztési célkitűzéseinek megvalósítása érdekében, mivel a városközpont rehabilitációs programjának pályázati eljárása során ezt vállalni kellett, annak érdekében, hogy a forrás elnyerése esetén a társaság bonyolítsa le a programot.

A társaság létrehozására és működtetésére a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium által kiadott - a tavalyi döntés meghozatala óta többször módosult - Városfejlesztési Kézikönyv tartalmaz iránymutatást. A kézikönyv főbb elvárásai: a társaság átlátható, szabályos működést valósítson meg, megfelelő szakembereket alkalmazzon arra, hogy képes legyen integrált város rehabilitációs programok, projektek kidolgozására, lebonyolítására. Vezetője, alkalmazottai városfejlesztési szemléletet képviseljenek.

A rendkívüli ülés következő napirendi pontjaként a testület javaslatot fogadott el közbeszerzési eljárások megindításához átmeneti időszakra szóló felhatalmazás kiadására és az ellenjegyző személyének kijelölésére. Erre azért van szükség, mert április 1-jén hatályba lépett a közbeszerzésekről szóló törvény módosítása, megváltoztatva az eljárásrendeket. Ennek következtében újra kell alkotni a helyi közbeszerzési szabályzatot, ami legkorábban júniusban kerülhet a testület elé.

A képviselő-testület módosította a Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási tervről szóló rendeletet. A módosítás révén az eddigi paramétereken túl a lakásszámok konkrét behatárolása is megjelenik az övezeti előírásokban, annak érdekében, hogy számszerűen ellenőrizhető legyen a terület várható terhelése. A változtatás elősegíti, hogy a csanaki városrészben a tervezett alközpont ellenőrizhető mértékkel épüljön be.Látogatottság: 1810
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision