Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.06.09 00:11
Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért-díj

Városunk pedagógusait köszöntötték a Művészetek Házában június 5-én. A rendezvényen adták át az önkormányzat által alapított Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért-díjakat. Az elismerést az idén Gombosné Suba Juliannának, Holecska Andrásnénak és Törökné Toma Mónikának ítélte oda a képviselő-testület. A kitüntetéseket Gémesi György polgármester adta át.

Elismerő Oklevelet vehetett át Csaja Lászlóné, a, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanítónője; Drávainé Tisza Éva, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanítónője; Kósáné Szabó Beáta, a Frédéric Chopin Zeneiskola zenetanára, tanszakvezetője; dr. Szabó Györgyné, a Hajós Alfréd Általános Iskola tanítónője.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Szabó Jánosné Papp Mária igazgató-helyettes tanárnő és Farkas Balázs tanár a Török Ignác Gimnáziumból; Polusin Katalin tanárnő és Csató Sándor tanár az Erkel Ferenc Általános Iskolából; Juhász Józsefné tanár a Petőfi Sándor Általános Iskolából és dr. Szabó Györgyné tanítónő a Hajós Alfréd Általános Iskolából.

Az ünnepségen köszöntötték azokat a pedagógusokat, akik 65, ill. 50 éve szerezték meg pedagógusi oklevelüket. Vas Oklevél elismerésben részesült Benedek Endréné tanárnő a Hajós Alfréd Általános Iskola pedagógusa; Karvai Ottóné tanárnő a Damjanich János Általános Iskola pedagógusa. Arany Oklevelet kapott Mayer Ferencné tanítónő és Gállné Batár Ágnes tanárnő, mindketten a Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusai voltak.

 

Gombosné Suba Julianna óvodavezető

 

Szakmai pályáját 1971-74 óvónőként kezdte Miskolcon. 1975-től közel 10 évig volt Gödöllőn óvónő, gyakorlatvezető, vezető-helyettes. 1984-től Zsámbékon, a főiskolán a gyakorlati képzés vezetője lett, amit ugyancsak tíz évig látott el. 1994-ben lett a János utcai Óvoda vezetője.

Munkáját a minőségre, a minőségfejlesztésre és a partnerközpontúságra építette és építi ma is.  A gyerekek nevelésében a legfontosabb feladatnak tekinti a gondoskodással, a játékkal és a mesével kitöltött óvodás éveket.

Vezetése alatt az óvoda életében a családokat is szeretettel látják programjaikon, amelyeken ki-ki lehetősége és igénye szerint vehet részt. A buszos kirándulások, a családi napok, az alapítványi nap, mind-mind erősíti az óvónő-család kapcsolatot. Az óvodások szülei körében végzett elégedettségi felmérés alapján a szülők majd mindegyike elégedett az óvodában folyó nevelőmunkával.

Gombosné Suba Julianna munkatársaival korrekt, elemző, kiegyensúlyozott munkakapcsolat kialakítására, működtetésére törekszik. Kezdő és már gyakorlott vezetőként is nagyon segítőkész volt, szakmai tanácsára bárki számíthatott.

1999-től 2001-ig a Pest Megyei Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézet szaktanácsadójaként is tevékenykedett, 2000-től pedig országos közoktatási szakértő az óvodai nevelés szakterületen. Szakmai folyóiratokban több publikációja is megjelent.

Időt, energiát nem kímélve, fáradtságot nem ismerve képes a mindennapok sodrásában eleget tenni a változó elvárásoknak.

 

Holecska Andrásné tanítónő

 

A Tanítóképző Főiskolát Baján végezte 1970-ben. Pályakezdőként Isaszegen tanított négy évig, 1974-ben került az Erkel Ferenc Általános Iskolába. Itt 18 éven át tanította az elsős-másodikos gyermekeket nagy szeretettel és türelemmel a betűvetésre, az olvasásra és a számolásra.

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola megalakulásától a tantestület tagja. Itt már négy éven át – elsőtől a negyedikig – öntötte a tudást a kicsinyek fejébe. Színvonalas munkáját bizonyítják azok a kiemelkedő eredmények, melyet tanítványai az egyházmegyei és városi versenyeken elértek. Az Országos Rügyecske tanulmányi versenyeken környezetismeretből, matematikából és rajz tantárgyakból tanítványai dobogós helyezést értek el, amivel növelték Gödöllő és az iskola hírnevét.

Holecska Andrásné családokkal való kapcsolattartása példaértékű. Pedagógusi tevékenységével elérte kollégái és munkatársai szeretetét és megbecsülését is.

Szakmai tapasztalatát örömmel és szeretettel adja át a jövő pedagógusainak. Gyakorló kistanítványai között ma már előfordulnak régi tanítványai is, s van, akit már kollégaként tisztel. Szolgálatkészsége példamutató. A keresztény iskola érdekét mindenek elé helyezi.

 

Törökné Toma Mónika

 

1977-ben Fóton szakközépiskolában kezdte el tanulni az óvodai nevelőmunkát. A szakmai pályáját 1979-ben kezdte óvónőként Zsófialigeten, majd Kistarcsán. Óvónői diplomáját 1986-ban Kecskeméten szerezte meg. 1995 óta óvodapedagógusa a Táncsics Mihály úti Óvodának. Folyamatosan képezte magát, 1994-ben diplomamegújító képzésben, 2003-ban Fejlesztő pedagógusi képzésen, önismereti és kommunikációs tréningeken vett részt.

Munkájában a gondoskodással, játékkal, mesével, egyéni fejlesztéssel, tudatos bánásmóddal történő gyermeknevelést tekinti legfontosabb feladatának. A gyermekekkel való bánásmódja példaértékű.

Munkatársaival jó munkakapcsolatot alakított ki. Munkaközösség-vezetőként a szakmai munka minőségének javítása volt a célja, és saját szakmai tevékenységével is a folyamatos megújulást ösztönözte.

Munkáját tisztelet és elismerés övezi a szülői munkaközösség és a munkatársai körében egyaránt. Lelkiismeretes, körültekintő személyisége példamutató. Tudása, emberi tulajdonságai, gyermek- és munkaszeretete, tapintatos őszintesége, toleranciája példaértékű az óvodai nevelőközösségben.



Látogatottság: 2447
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision