Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.07.01 11:12
Az újabb cél a lovarda és a barokk istálló felújítása

A Gödöllői Királyi Kastély felújításának újabb üteme érkezett a rajtkőhöz, miután a napokban kihirdették a közbeszerzési pályázat győzteseit. Újjászületik a Rudolf és a Gizella szárny, helyreállítják a főépület előtti támfalat, megújulnak az előkertek és a park központi része. Eközben az önkormányzat a Gödöllői Királyi Kastély Kht-val közösen újabb pályázat benyújtására készül a Közép-Magyarországi Operatív Program támogatásának elnyerése céljából. A pályázat beadásával a városi képviselő-testület is egyetértett a június 25-i ülésen, és ahhoz is hozzájárult, hogy a tartalékok terhére pályázati önrészt vállaljon az önkormányzat.

A terv, amivel a forrásáért közösen száll versenybe a kastély és a város, tovább lendítheti Gödöllő idegenforgalmát, hiszen a kastély lovardájának és barokk istállójának a felújítását tűzte ki célul. E területek hasznosítására két tervet dolgoztak ki.

Az első az európai kultúrák bemutatkozási és találkozási helye. Az európai uniós elnökség féléves ciklusait figyelembe véve, a magyarországi külképviseletekkel együttműködésben az éppen elnökséget adó ország kultúráját mutatnák be kiállításokkal, konferenciákkal, zenei és táncprogramokkal. A lovarda alatti pincerészben háromdimenziós filmeket vetítenének az adott ország látnivalóiról, nevezetességeiről. Mindezt kellően megalapozza a kastély széles nemzetközi partneri köre és az is, hogy Gödöllőnek jelenleg 15 testvérvárosa van, melyek közül 12 uniós tagállamban található.

A második funkció a magyar lovas hagyományok és az európai királyi lovas kultúra központja lehet – ennek indokait, érveit magyarázni a gödöllői olvasóknak szükségtelen.

A projekt tervezett költségvetése egymilliárd forint – ebből 825 millió forint az építés és az eszközbeszerzés forrásigénye. A pályázattól 900 millió forintos támogatást remélnek az együttműködő partnerek. A siker érdekében a fennmaradó százmillió forintos önrészhez a kastély és a város is hajlandó hozzájárulni, de az is elképzelhető, hogy az állam magára vállalja az önerő teljes vagy részbeni finanszírozását, mint ahogyan az írásuk elején említett, a közeljövőben induló beruházásnál tette. Az a projekt közel 1,5 milliárd forintos támogatást nyert, s a 176 millió forintos önrészt a Magyar Állam nyújtja.



Látogatottság: 2132
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision