Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.11.17 22:31
Sokszínű könyvtár, egyhangú elismerés

„Negyvenhat éve vagyok könyvtáros, jelenlegi munkahelyemen kezdtem a pályámat. Közel húsz éve vagyok igazgatója az intézménynek. Kezdő könyvtárosként lehetőségem volt a könyvtári munka minden szakterületét megismerni. Részese voltam a szakma nagy programjainak, mint hálózat szervezés, ellátásrendszerek kialakítása, a könyvtári törvény előkészítői munkái. Könyvtár szakértői és szakfelügyelői munkám nyitottá tett az új módszerek befogadására, megvalósítására. Több könyvtárépítési és átalakítási munkában vettem részt (a gödöllői járás és községi könyvtárainál), az itt szerzett tudást és tapasztalatot hasznosítottam a gödöllői könyvtár építésénél. A funkcionális terv kidolgozása így a gyakorlott könyvtáros tapasztalatával, szakmai igényességgel és jövőbe látással készülhetett el.

Részt vettem a tervpályázatot bíráló bizottság tagjaként a döntésekben és a kivitelezés ellenőrzésében. Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem egy új, 21. századi igényeknek megfelelő könyvtár létrehozásának.

Az eredmények végiggondolása talán még inkább fontos egy olyan intézmény esetében, amely teljesen új épületben, az előzőekhez képest nagyságrendekkel jobb körülmények között működhet.

A könyvtárak szerepe alapvetően átíródott a századfordulót követően, erős hangsúlyt kaptak az információs szolgáltatások. Az információs társadalom, az egész életen át tartó tanulás egyik alapintézményévé váltak a könyvtárak és közöttük a gödöllői bibliotéka is. Az elmúlt hét év eredményei bizonyítják, hogy az intézmény küldetése nem csupán az új nevünkben fogalmazódott meg, hanem tevékenységében is.

2002-ben olyan intézmény nyitotta meg a kapuit, amely hamarosan a város polgárainak találkozó helyévé és a szellemi élet központjává lett. Nem csak új, korszerű épület, hanem az abban folyó minőségi munkához a megfelelő létszám is mellérendelődött. Az elmúlt hét év azt mutatja, hogy a megváltozott funkciójú és jó körülmények között működő könyvtár országos szakmai hírnévre tett szert.

Bízom abban, hogy a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ jövőképének kialakításakor tovább halad azon az úton, melyet megfogalmazott a küldetésnyilatkozatában.”

A fenti gondolatokkal összegezte Gloserné Szabó Györgyi igazgató a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ munkájáról készített beszámolóját, mely teljes terjedelmében itt olvasható. A könyvtár és nyugdíjba vonuló vezetőjének munkásságát egyaránt nagyra értékelte hozzászólásában Szűcs Józsefné és Guba Lajos képviselő, valamint Gémesi György polgármester, a képviselő-testület pedig a beszámolót elfogadva egyhangúlag köszönetét fejezte ki az igazgató asszonynak a több évtizedes eredményes könyvtárvezetői tevékenységéért, az intézmény fejlesztésében végzett munkájáért.



Látogatottság: 2030
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision