Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.11.17 22:34
Költségvetési beszámoló

Egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület a város 2009. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről szóló beszámolót és a költségvetési rendelet módosítását. A gazdasági válság és az évközi áfa emelés ellenére a város költségvetése egyensúlyban van. Az önkormányzat jól gazdálkodik, az elhatározott fejlesztések megvalósulnak. Ez annak is köszönhető, hogy az önkormányzat már a múlt évben, még a válság jelentkezése előtt igyekezett tovább racionalizálni működését. Bár az ingatlanpiac leült, a városi költségvetés bevételeit jelentősen növelte a Posta és a Lidl befektetése. A helyi iparűzési adóbevétel azonban csökken, s e forrás további mérséklődése várható a gazdasági visszaesés következtében.  

Amint azt könyvvizsgálói véleményében Benedek József, az önkormányzat könyvvizsgálója megállapította, az idei költségvetésben tervezett feladatokat az önkormányzat és intézményei (beleértve a hulladékgazdálkodási társulást is) 60,62%-ra teljesítették. Az önkormányzat összes bevételei az első három negyedévben 13,9, összes kiadásai 10,6 milliárd forintot tettek ki. Az önkormányzat sajátos bevételei közül a helyi adóbevétel 2,4 milliárd forint, amelyből az iparűzési adóbevétel 1,9 milliárd forint.

A működési kiadásoknál megállapítható, hogy az intézmények és a Polgármesteri Hivatal gazdálkodásért felelős szakemberei gazdálkodásuk során messzemenően figyelemmel voltak a működési feladatok elsődlegességére.

A költségvetés végrehajtását reprezentáló számadatok jól szemléltetik, hogy a város költségvetési intézményei törekedtek a költségvetésben meghatározott feladataik tervszerű megvalósítására, fizetési kötelezettségeik teljesítésére.

A beszámoló számszaki adatai és szöveges indokolása alapján megállapítható, hogy a finanszírozási források szűkössége ellenére az intézmények működését az önkormányzat biztosítani tudta. Az intézményi működési bevételek, valamint az önkormányzati támogatás az elvégzett feladatok pénzügyi fedezetét előteremtették, a költségvetés készítésekor elhatározott településfejlesztési feladatok megvalósítása a képviselő-testület által meghatározott prioritások figyelembevételével történt.



Látogatottság: 1967
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision