Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.11.26 22:35
Finisben a Kossuth utca felújítása

A Kossuth Lajos utca alsó szakaszának teljes felújítása befejezéséhez közeledik. Rövidesen ismét megindulhat a közlekedés a megújult, megszépült és akadálymentesített úton, melynek Dózsa György úti csomópontjában jelzőlámpás kereszteződés épült. A fejlesztést saját forrásokból valósította meg az önkormányzat.

A Kossuth Lajos utcában új pályaszerkezet és járda épül; átépítettek a közműveket, szintbe helyezték a közműszerelvényeket, kiépítették a hiányzó bekötéseket és zárt csapadékcsatornát hoztak létre.

Több problémára csak az út felbontása után derült fény. Ezek közé tartozik, hogy amikor az ivóvízhálózatot évtizedekkel ezelőtt kiépítettek, a munkához kísérleti műanyag csöveket használtak, amelyeket ki kellett cserélni. Jelentősen hátráltatta a munkákat az is, hogy a munkaterület átadása után jelezte a Tigáz néhány felújítás elvégzését, adja hírül a Gödöllő Szolgálat. A gázvezetékek nagy átmérőjű tolózárjainak cseréje miatt a Dózsa György úti csomópontot és a Kossuth utca felső részének első szakaszát is meg kellett bontani.

Szintén a munkakezdés után fedezték fel, hogy a lakóépületek nagy részének a csapadékvíz-elvezető rendszerét nem a szabályoknak megfelelően kötötték rá a hálózatra. Nem volt zavarmentes az elektromos hálózat áthelyezése sem, mivel a rendelkezésre álló adatok nem minden esetben feleltek meg a valóságnak. Elkészültek ugyanakkor azok a kandeláberek, amelyek stílusukban illeszkednek a majd a főtérre kerülőkhöz. Amennyiben az időjárás kedvező lesz, elképzelhető, hogy a hét végére már az aszfaltozásra is sor kerülhet.

Megkezdődtek a műszaki átadás előkészületei, folynak a tárgyalások a buszforgalom visszaállításáról, valamint a Dózsa György úti lámpás csomópont végleges üzembe helyezéséről.



Látogatottság: 1962
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision