Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2009.12.01 07:44
6,5 milliárd forint tőke érkezik a Gödöllői Ipari Parkba

2010 januárjában négy és fél milliárd forint uniós támogatással és további mintegy két milliárd forint magántőkével kockázati tőkealap jön létre Gödöllőn. Az alapot kezelő Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Gödöllői Ipari Park Zrt. érdekeltségi körébe tartozik, és a Közös Alapban összegyűlő 6,5 milliárd forintnyi kockázati tőkét hazai kis- és középvállalkozások fejlesztésére fordítja majd. Az inkubátorház és a szolgáltató központ felépülésével új fejezet nyílik a komplex vállalkozásfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó Gödöllői Ipari Park történetében.

Nem könnyű vállalkozásba kezdeni ma Magyarországon. A magas adó- és járulékterhek mellett az újonnan megalakuló kis- és középvállalkozások rendszerint komoly tőkehiánnyal küzdenek, mivel a kereskedelmi bankok nem, vagy a fejlődésükhöz szükségesnél jóval kisebb mértékben hajlandók finanszírozni őket. Míg a nagyobb vállalatok többnyire válogathatnak a banki hitelcsomagok között, addig a kisebb méretű, életciklusuk kezdetén tartó, s különösen az innovációra készülő cégek nehezen jutnak forrásokhoz. Tény, hogy finanszírozásuk jelentős kockázattal jár, de a haszon is jóval nagyobb, amennyiben a vállalkozás sikeres és gyors növekedésnek indul.

Épp az ilyen vállalkozások tőkehiányának enyhítésére, pótlására jött létre a Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., amely nemrégiben 4,5 milliárd forintot nyert az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramok Közös Alap alprogramja keretében meghirdetett pályázaton. Az állam által biztosított uniós támogatást a Morando magánbefektetői további mintegy 2 milliárd forinttal egészítik ki, így az újonnan létrejövő Közös Alapban összesen 6.5 milliárd forintnyi kockázati tőke gyűlik össze.

Az alapot kezelő és a Gödöllői Ipari Park Zrt. érdekeltségi körébe tartozó Morando jövő év januárjától kezdi meg működését, és a pénzt olyan élettudományi, élelmiszergazdasági, környezetvédelmi és energiagazdálkodási területen működő hazai kis- és középvállalkozások fejlesztésére fordítja, amelyek magas tudástartalmú, magas hozzáadott értéket előállító, innovatív tevékenységre képesek. A befektetések nyomán várhatóan jelentős mértékben nőnek a kiválasztott cégek hosszú távú növekedési esélyei és új munkahelyek jönnek létre. A finanszírozás összesen 20 - 600 millió forint értékű tőkeemelés, továbbá tagi hitel folyósítása révén valósulhat meg.Látogatottság: 2403
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision