Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.04.30 16:37
Átvette megbízólevelét Vécsey László

 

Április 29-én, a gödöllői városházán vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét Vécsey László, aki a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjeként a 2010. évi Országgyűlési Képviselőválasztás első fordulójában elnyerte a Pest megyei 4-es választókerület mandátumát. Az ünnepélyes eseményre a képviselő-testület ülése előtt került sor. A megbízó levelet átadó Holzmann Lászlót, a helyi választási bizottság elnökét és Vécsei Lászlót Gémesi György polgármester köszöntötte.

- Megtisztelő törvényi kötelezettségnek teszek eleget, amikor beszámolok arról, hogy a választás megtörtént, érvényes és eredményes volt már az első fordulóban – kezdte beszédét Holzmann László, majd Vécsey Lászlóhoz fordult.

- Tisztelt Képviselő Úr! Amikor 2006-ban az akkor megválasztott képviselőnek átadtuk a megbízólevelet, elmondtuk, hogy milyen fontos és jelentős feladatra kapott megbízást. Azóta eltelt 4 év és sajnos minden objektív szemüvegen át azt látjuk, hogy országunk inkább hátrább ment, mint előre. Ez tény. Ehhez képest különös jelentősége van annak, hogy ez a mostani választás eredményes volt. Gratulálok a megválasztásához! Az ország érdekében végzendő munkájához jó egészséget, szívósságot és derűt kívánok! Arra kérem, hogy szűkebb pátriánk érdekében is tegyen meg mindent a térség településeinek felvirágoztatásáért! Ez a munka kitüntetés, de egyben szolgálat is, amely nem kiváltságot, hanem alázatos, kitartó és szívós munkát igényel.

Megbízólevelének átvétele után Vécsey László a következőket mondta:

Tisztelt Választási Bizottság, tisztelt Megjelentek!

Az új Országgyűlés eskütétel előtt álló tagjaként első gondolatom a köszöneté.

Büszke vagyok szülővárosomra, Gödöllőre, hogy szülőfalum, Szada megtagadása nélkül elfogadott.

Köszönöm Gödöllő választópolgárainak, amint Csömör, Isaszeg, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa és Pécel választópolgárainak is, hogy 2010. április 11-én magas részvétel mellett példátlan mértékű bizalmat szavaztak személyemnek és a Fidesz-KDNP pártszövetségnek. Ez az első körös helybéli győzelem az ország egyik legnagyobb választókerületében jól illeszkedik ahhoz a történelmi léptékű tetthez, amit a magyar választópolgárok országos szinten április 25-én kiteljesítettek.

Köszönetet mondok azon polgártársainknak is, akik most nem ránk szavaztak, hogy részvételükkel a demokrácia, mindannyiunk ünnepévé tették április 11-ét.

Az ő képviselőjük is leszek az Országgyűlésben. Miképpen a Fidesz-KDNP is az ország három harmadának jól felfogott érdekét szándékozik megjeleníteni.

Képviselői munkámban az önkormányzatok, a helyi politikusok, a vállalkozók, a civil szervezetek és az egyházak mellett mindazon jó szándékú emberek segítségére támaszkodni kívánok, akik becsületes munkával szerzett jövedelemből, tisztességesen és biztonságban szeretnének élni, gyermekeket nevelni, teljes értékű nyugdíjas éveiket tölteni.

Munkámat a választókerület településeinek, polgárainak érdekében, eskümhöz híven a legjobb tudásom szerint fogom végezni. A jogos igények, a valós lehetőségek, a méltányosság és az emberiesség optimuma mentén. Úgy, ahogyan az leginkább szolgálja egyben hazánk és a nemzet egészének lelki, szellemi, gazdasági újjáépülését is.

A választókerület minden polgára számára folyamatosan elérhető leszek. Ennek módjáról az Országgyűlés és a Kormány megalakulását követően, a technikai részletek tisztázása után minden településen megfelelő formában tájékoztatást fogok nyújtani.

Külön öröm és megtiszteltetés számomra, hogy erre az eseményre a gödöllői képviselő-testület előtt kerül sor, amelynek sok ismerősöm, barátom és segítőm a tagja és a polgármesterrel is kitűnő kapcsolatban vagyunk. Már az első napokban elkezdtük az együttműködést, felvettem a kapcsolatot a potenciális kormányzati tényezőkkel annak érdekében, hogy Magyarország 2011-es európai uniós elnöksége idejére a gödöllői kastély a különböző közösségi programok fontos, ha nem a legfontosabb helyszínévé váljon.

A képviselő-testület nevében Gémesi György gratulált Vécsey Lászlónak, aki (később elfogyasztott) tortákkal kedveskedett az ülésteremben helyet foglalóknak és a választás lebonyolításában segítő hivatali dolgozóknak.



Látogatottság: 2257
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision