Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2010.05.26 23:22
Véget ért a 2010-es VELO túra

Az esélyegyenlőség és figyelemfelhívás jegyében tartották meg sárospataki indulóponttal a másodjára megrendezett úgynevezett VELO Túrát, aminek jelmondata a következő volt: VElünk LOvagol ép és sérült. A kezdeményezés célja a figyelemfelkeltés mellett a para-lovassport bemutatása is volt. Lássák, hogy egy ilyen túrán mindenki egyenlő és egyformán fontos: ember és ló, sérült és ép, segítő és segítségre szoruló.

A Velo lovastúra idén május 12-én indult Sárospatak-Gödöllő útvonalon. A résztvevők a program során a para-lovassport bemutatásával kívánták bizonyítani, ha esélyt kapnak, ugyanúgy teljesítenek, mint ép társaik. Az idei túrát rendkívüli körülmények között teljesítették, a hideg, esős idő, az áradások jelentősen megnehezítették a feladatot. A lovascsapat végcélja Gödöllő volt, ahol Gémesi György polgármester fogadta a résztvevőket május 25-én délelőtt, majd a Gödöllő Táncegyüttes, Papp János színművész, Waszlavik „Gazember” László, Dolly és Kékesi Zoltán műsorral köszöntötték csapat tagjait, akikhez a város határában a gödöllői lovasok is csatlakoztak.

Gémesi György köszöntőjében kiemelte, nagyon fontosnak tartja, hogy felhívják a figyelmet mozgássérült társaink helyzetére. Mint mondta, a Velo túra példaértékű, ilyen összefogásra lennek szükség a mindennapokban is, mint amit most a lovas társadalom felmutatott. Szólt arról is, hogy Gödöllőn az elmúlt években többször is rendeztek olyan akciókat, amikkel a mozgáskorlátozottak esélyegyenlőségére kívánták felhívni a figyelmet. Mint mondta, ez a túra épp olyan elismerésre méltó, mint a Velo tanyán a mozgáskorlátozottak számára szervezett lovas terápiai programok. A műsort követően Balázsfalvy Judit, a Gödöllői Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület vezetője elismerő oklevelet és kupát adott át a túra résztvevőinek.

A 2010-es túrát a Velo Alapítvány, a Magyar Fogyatékosok Lovassport Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetsége (MEOSZ), a Magyar Hagyományőr Világszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), és a Gödöllői Önkormányzat közös szervezésben hozza létre.

 Látogatottság: 1676
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision