Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.06.15 15:56
Átadták a Kerepes, Ökörtelek-völgyi hulladékkezelő központot

Átadták a Kerepes, Ökörtelek – völgy hulladékkezelő központot. Az Észak–Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás által a Kerepes, Ökörtelek völgyben megvalósított beruházás a régió legnagyobb, több mint 2 milliárd forintból megvalósult hulladékgazdálkodási beruházása. A június 15-én megtartott ünnepélyes átadáson Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett.

 

   

 

Gémesi György, az Észak–Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke az átadáson elmondta, ez a beruházás jóval több mint, egy hulladékkezelő központ, hiszen a kezelés és az újrahasznosítás mellett oktatási feladatokat is ellát, és célja, hogy a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával, és környezetbarát szemlélettel egy környezetvédelmi központtá váljon.

 

 

Szűcs Lajos gratulált a beruházáshoz, és felhívta a figyelmet arra, hogy a projekt csak akkor lehet igazán sikeres, ha ahhoz a lakosság partner. Illés Zoltán államtitkár példaértékűnek nevezte a beruházást. Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy nem elég az, hogy a jövőben környezetbarát módon kezeljük a hulladékot, ugyanilyen gondossággal kell elvégezni a korábbi lerakók teljes körű rekultivációját is. Bejelentette, kormány át fogja vizsgálni hulladékgazdálkodást érintő összes rendeletet, és azokat úgy alakítják át, hogy a jövőben hatékonyabbak és egyben környezetbarátabbak legyenek.

A Zöld Híd Program részeként megvalósult ökörtelek-völgyi hulladékkezelő központ amellett, hogy megoldja a térség hulladékgazdálkodási problémáit, oktatási centrumként is fog működni. A létesítmény mintegy 200.000 ember hulladékának kezelését oldja meg, a most kialakított, mintegy 400 ezer tonna kapacitású lerakó várhatóan tíz évre jelent megoldást.



Látogatottság: 4099
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision