Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.07.14 07:16
15 millió forintos temető fejlesztés kezdődik

Augusztus elején megkezdik a Dózsa György úti temetőben az új, urnafalként is szolgáló kerítés kialakítását. A fejlesztés a Dózsa György úti szakasz egy részét, és a Toldi Miklós utcai résznek az urnatemető mögötti szakaszát érinti. A városképi és kegyeleti szempontból is fontos fejlesztés 15 millió forintból, az üzemeltető VÜSZI Kft. eredményéből valósul meg.

Ma már törvény szabályozza, hogy milyennek kell lennie egy temető kerítésének. E szerint a temetőket zárttá kell tenni, vagy ha ez nem lehetséges, 30 méteres zöldsávot kell kialakítani a lakóházak és a sírok között. A terveket már ennek megfelelően készítették el.

A rövidesen megkezdődő első ütemben megépül a Toldi utca felől a jelenlegi urnafülkés rész mögötti, és a Dózsa György út felől a főbejárattól a Toldi Miklós utca sarkáig terjedő szakasz kerítése. Mindkét rész teljesen zárt lesz minimális áttörésekkel.

A fal belső részében 355 két- és 265 egyszemélyes urnafülkét alakítanak ki. A kerítés belül fehér, kívülről pedig sárgás-barna téglaburkolatot kap.

A második ütemben készül majd el a Dózsa György úti teljes szakasz.

Megújulnak a kapuk, a kerítés pedig téglaoszlopokból és drótbetétekből áll majd, amire zöld növényt futtatnak fel.

A fejlesztéshez kapcsolódóan az urnatemetőt parkosítják, a szovjet katonai emlékmű előtt rendezik a terepet és részben zárttá teszik a hulladéktárolót.

Az érintett területen megújítják a faállományt is. Amennyiben belefér a tervezett 15 milliós keretbe, épített portásfülke készül majd az itt szolgálatot teljesítők számára.

A későbbi fejlesztési elképzelések között szerepel egy szóróparcella kialakítása is, amennyiben ezzel a tulajdonos egyházak is egyetértenek.

A munka a tervek szerint augusztus elején kezdődik. Ennek során az érintett járdaszakaszokat ideiglenesen szűkítik, de a gyalogosforgalmat nem fogja akadályozni, ahogy a szertartásokat sem.



Látogatottság: 2121
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision