Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2010.07.14 07:17
Készülhetünk a szelektív gyűjtésre

Július 1-jétől fogadja a kommunális hulladékot a néhány hete, a Zöld Híd Program részeként átadott, az európai uniós követelményeknek mindenben megfelelő Ökörtelek–völgyi Hulladékkezelő Központ. Hogy ezt követően mikor kezdődik meg a sokak által már régóta várt szelektív hulladékgyűjtés, erről készített interjút Gyenes Szilárddal, a létesítmény igazgatójával a Gödöllői Szolgálat.

– Az Ökörtelek-völgyi Hulladékkezelő Központ üzemindítása fokozatosan történik. Ahhoz, hogy minden területen megkezdődjön a munka, körülbelül 2-2,5 hónap szükséges. A munkaerő felvétel folyamatosan zajlik.

– Jelenleg hol tart a beüzemelés?

– Már működik a lerakó, és a hónap vége felé a mechanikai és a kézi válogató is üzemelni fog. Ezt követően kezdődhet meg a városban a szelektív gyűjtés, a tervek szerint augusztus végén.

– Mikor kerülnek ki a gyűjtőedények?

– Ezeket csak akkor helyezzük ki, ha már a gyűjtést is el tudjuk indítani, és gondoskodni tudunk a hulladék kezeléséről is. Az ehhez szükséges szerződések már nagyrészt megvannak. Nagyon fontosnak tartom, hogy zavartalan legyen az indulás.

– Hány gyűjtőedényt helyeznek el a gyűjtőszigeteken?

– Minden helyen öt konténer lesz: 2 műanyag, 2 papír és egy üveggyűjtő. Valamennyi helyszínen információs tábláról kaphat pontos tájékoztatást a lakosság a hulladéksziget használatáról. Erről az érdeklődők honlapunkon, a www.zoldhid.hu címen is találnak információt.

– Úgy tudjuk, ez a központ a lakosság számára is nyitott, előzetes egyeztetés alapján látogatható.

– Így igaz, maga a rendszer úgy készült el, hogy egyben oktatási centrumként is szolgál. Nem akarjuk a hulladékot elrejteni a lakosság szeme elől, hanem – mivel azt szeretnénk, hogy partnerek legyenek – megmutatjuk, miért fontos, hogy részt vegyenek ebben a programban. Közelről is megnézhetik, hogyan és milyen eredménnyel zajlik itt a munka.

Oktatási referensünk segítségével azonban nemcsak a diákok és az óvodások, hanem bárki megtekintheti majd, természetesen szervezett formában. Bízunk abban, hogy sikerül elnyernünk a lakosság bizalmát, és partnerségét.

*

Az Ökörtelek-völgyi Hulladékkezelő Központ látogatására Pelyhe József önkormányzati képviselőnél és Tóth Tibornál jelentkezhetnek az érdeklődő gödöllői lakosok, július 23-ig az alábbi telefonszámokon: 20/823-1408, valamint 20/433-5558, illetve e-mailben: tibor.toth.godollo@gmail.comLátogatottság: 2104
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision