Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.07.20 22:33
Gödöllői könyvtárosok elismerése

Kristóf Ibolya, a Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár könyvtárosa nyerte el az idén Az Év Fiatal Könyvtárosa díjat. Az elismerést a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlésén adták át számára. A Baján július 15-17-ig megrendezett vándorgyűlésen az MKE Emlékérmét vette át Fülöp Attiláné, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója.

 

 

 

Az Év Fiatal Könyvtárosa díjat, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete, valamint az Informatikai és Könyvtári Szövetség által 2000-ben alapított jelentős elismerést minden évben egy fiatal könyvtáros kapja, akit munkája alapján erre javasolnak, s benyújtja pályamunkáját, valamint a további előírt kötelező és egyéb mellékleteket.

Kristóf Ibolya pályamunkájának címe: Könyvtárpedagógia a felsőoktatásban. A jelölő intézmény az őt foglalkoztató SZIE Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár.

Kristóf Ibolya az ELTE Bölcsészettudományi Kar magyar nyelv és irodalom, és könyvtár szakán végzett 2006-ban, azóta dolgozik a SZIE Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltárban.

Munkába állása óta, mint tartalmi feltáró, tájékoztató és a használói képzést, a könyvtárhasználati tárgyak, a szakirodalom-kutatási ismeretek oktatását végző könyvtáros dolgozik. Gondozza a muzeális régi ritka könyvek gyűjteményt is. Társszerzőként vett részt a könyvári ismeretek elsajátítását segítő elektronikus oktatási anyag, illetve annak alapjául szolgáló jegyzet megírásában is. A könyvtár által biztosított e-learning szolgáltatás népszerűsítése, illetve a jó gyakorlatok közvetítése érdekében számos, főként könyvtár-használathoz, irodalomkutatáshoz kapcsolódó kurzust tart az egyetemi hallgatóknak.

*

Fülöp Attiláné 1975 óta a gödöllői városi könyvtár munkatársa, 1994 óta igazgatóhelyettese, 2009 decembere óta pedig az ő vezetésével működik a nemrég felújított, átépített, korszerű könyvtár. Részese volt a szakmai munka nagy váltásainak, ezekben tevékeny részt vállalt nem csak helyi, hanem országos szinten is. 33 éve tagja az egyesületnek, elsősorban a Pest Megyei Szervezetben vállal feladatokat, például az olvasószolgálatos műhely vezetését, de ki kell emelni, hogy mindkét gödöllői vándorgyűlés megszervezése is az ő nevéhez fűződik. A város Gödöllő Kultúrájáért díjjal jutalmazta szakmai tevékenységét és empatikus, soha nem lankadó egyéniségét. Ugyanezt ismerte el a Magyar Könyvtárosok Egyesülete is a 2010. évi emlékéremmel.



Látogatottság: 2461
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision