Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.07.27 16:21
A város gondozza a megújult Kastélyparkot

Július 22-én rendkívüli ülést tartott Gödöllő város képviselő-testülete. Ezen többek között arról döntöttek, hogy a kastélyt működtető kft-ben kisebbségi tulajdonos város az év végéig elvállalja a megújult Kastélypark kertgondozási munkáit. Ezen kívül megválasztották az október harmadikai önkormányzati választásokra a Helyi Választási Bizottság három tagját, illetve sor került a szavazatszámláló bizottságok megerősítésére és a kisebbségi szavazatszámláló bizottság létrehozására.

Gödöllő városának nem kis ismertséget hoz évről-évre a királyi kastély, mely ebben az esztendőben jelentős felújításokon ment keresztül – köztük a Kastélypark is. Mivel a lovardát és a hozzá tartozó istállót is hamarosan renoválják, így a kastély méltó helyszíne lesz a magyar EU-s elnökség (2011. január 1.-2011. június 30.) kiemelt rendezvényeinek. Ennek elősegítésére az önkormányzat a parkgondozási feladatok ellátásához 2010. december 31-ig nyújt támogatást a Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Kft-nek. A támogatás természetbeni, az 5,6 hektáros megújult park gondozására (gyepfelület, utak, egynyári és évelő növények ágyásai) a város a VÜSZI Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft-vel köt szerződést. A feladatok elvégzésével járó többletköltségek fedezésére a város valamivel több mint 10 millió forintot biztosít az általános célú tartalék terhére.

A napirendi pont hozzászólásai között Futás Levente (Fidesz) kijelentette, nem támogatja az előterjesztést. Véleménye és megfogalmazása szerint mindez „kampányízű”, s majd ő eljár az ügyben, hogy ezt meg lehessen oldani állami pénzből. Körösfői László (MSZP) viszont hozzászólásában kifejtette, ő támogatja az előterjesztést, hiszen mint kisebbségi tulajdonos,

Gödöllő városa ennyivel hozzájárulhat a Kastélypark szebbé tételéhez.

„Nem mindegy, hogy a látogatók, vagy éppen az EU-s rendezvények résztvevői elé milyen kép tárul” – fejtette ki válaszában Gémesi György polgármester. Magyarország Gödöllőn lő legjobb gyepszakértőjét kérték fel, hogy adjon szakvéleményt, aminek alapján kezeli majd a VÜSZI a parkot. „Biztos vagyok benne, hogy nagyon gondos kezekbe kerül a Kastélypark.

Örömmel konstatáltam, hogy Futás Levente meg tudja szerezni ezt a pénzt” – tette hozzá a polgármester, aki szerint a park teljes felújítása után is szeretnék a Kastélyparkot gondozni, de természetesen más feltételek mellett.



Látogatottság: 1982
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision