Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.08.02 23:26
Augusztusban indul a Főtér felújítása
Nyomtatható verzió

Gödöllő önkormányzata 936 millió forint összegű támogatást nyert el a Szabadság tér felújítására, a Művészetek Háza energiahatékony és funkcióbővítő megújítására és a Városi Piac galériájának átalakítására.

A Főtér közműkiváltásaira és tájépítészeti rehabilitációjára kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a LAKI Zrt. lett. A műszaki ütemterv szerint a cég a kivitelezést 133 nap alatt bonyolítja le; a munkálatokat augusztus elején indítja és hét fázisban végzi el a főtér átalakítását. 

A bontási és közműépítési feladatokat a tervek szerint augusztus 6. és november 9. között bonyolítják le, a tájépítészeti munkálatokat október 5. és december 9. között végzik el, míg a medence és a szökőkút építése a szeptember 4. és november 4. közötti időszakra tehető.

Az első fázisban (a tervek szerint augusztus 4-23-ig) többek között bontási és közműépítési munkák folynak majd a Tormay Károly Egészségügyi Központnál, a Coop Áruház körüli területen és a Polgármesteri Hivatalnál.

A második fázisban (a tervek szerint augusztus 25-től szeptember 3-ig) szinte az egész városközpont területén (városháza, K&H Bank, Coop Áruház, II. számú orvosi rendelő, Gábor Áron utca és a református templom előtt) közműépítés zajlik majd.

A harmadik fázisban (a tervek szerint szeptember 5-től szeptember 13-ig) is elsősorban a közműépítésre helyezik a hangsúlyt: így elsősorban az I. világháborús emlékmű, a Coop Áruház környezete, a Világbéke-gong területe, a Polgármesteri Hivatal, az Okmányiroda és a II. számú Orvosi rendelő környéke érintett.

A negyedik fázisban (a tervek szerint szeptember 12-től október 26-ig) elkezdődik a burkolatépítés is. A közműépítés az Erzsébet Királyné Szállodától a Sulyán cukrászdán át a Gábor Áron üzletházat érinti; míg az új burkolat kialakítása az I. világháborús emlékmű, a K&H Bank és a Világbéke-gong környezetét, valamint a Városháza Gábor Áron utcára néző oldalában zajlik majd.

Az ötödik fázis (a tervek szerint október 26-tól november 9-ig) továbbra is tartalmaz közműépítési feladatokat: a szállodától a cukrászdáig zajlanak majd a munkálatok. A burkolatépítés pedig a Gábor Áron üzletház előtti területre, a városi filmszínház, a városi múzeum környezetére, illetve a Coop Áruház és a II. számú Orvosi rendelő környékére koncentrálódik.

A hatodik fázisban (a tervek szerint november 4-től november 24-ig) a burkolatot építik a Világbéke-gong, a Coop Áruház, a református templom, a Polgármesteri Hivatal és a Gábor Áron utca között.

A hetedik fázis (a tervek szerint november 25-től december 9-ig) ugyancsak a burkolat építés ideje, ekkor a Coop Áruház és az Erzsébet Királyné Szálloda közötti terület kap új kövezetet.



Látogatottság: 3011
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision