Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2010.08.20 23:01
Gödöllő díszpolgárává avatták Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművészt
Nyomtatható verzió

Díszpolgári címet adományozott  Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művésznek Gödöllő városának képviselő-testülete, elismerve kiemelkedő tehetségét, értéket közvetítő és teremtő tevékenységét, a kultúra és a művészet példaértékű szolgálatát, a város iránti elkötelezettségét.  A díjat hagyományosan augusztus 20-án, ünnepi testületi ülés keretében adta át Gémesi György polgármester.

A Városháza dísztermében a képviselő-testület tagjai mellett a családtagok, a korábbi díszpolgárok, barátok és tisztelők vettek részt az ünnepségen, ahol film összeállítással elevenítették fel Pécsi Ildikó pályáját, és amelyben ő maga vallott Gödöllőhöz való kötődéséről.
Mint mondta, mindössze kilenc éves volt, amikor először látogatott el Gödöllő máriabesnyői részén letelepedett keresztszüleihez, és azonnal beleszeretett a településbe. 1960-ban vásárolták meg azt a máriabesnyői telket, ahol 1971-ben férjével, Szűcs Lajossal felépítették otthonukat. 1994-óta állandó lakója a Pest közeli városnak, amit ő maga sokszor csak „Gödöllőkének” nevez.
„Ebben a városban mindig szeretet és nyugalom volt. Köszönöm mindenkinek, hogy ez a város ilyen, és itt élhetek. Bízom benne, hogy továbbra is ilyen marad” – mondta a díj átvétele után.

 

 

Pécsi Ildikó ma is aktív résztvevője a gödöllői kulturális életnek. Nevéhez kötődnek többek között a korábban nagy sikerrel megrendezett nyári színházi előadások és az Erzsébet királyné szavalóverseny.
A kastély anyagi gondjainak enyhítésére, másokkal együtt, alapítványt hozott létre és személyesen is hozzájárult a műemlék épületegyüttes további működéséhez.
2005-ben, József Attila születésének 100. évfordulóján magas színvonalú műsort állított össze és adott elő a költő emlékére.
A királyi kastély barokk színházában mutatta be „Bőröndök – és benne az életem” című darabját, valamint az „Isten kegyeltje” című előadást, amellyel Blaha Lujza előtt kívánt tisztelegni.
Rendszeres résztvevője a városi jótékonysági rendezvényeknek, de örömmel és szeretettel vállal fellépést a város szociális intézményeiben is.
Legújabb bemutatójára augusztus 27-én kerül sor. A gödöllői Damjanich János Általános Iskola színháztermében Tom Kempinski: Magányos Duett című drámájának főszerepében láthatja a közönség.
2006-ban tevékenységéért megkapta a Gödöllő Városáért Díjat.

 Látogatottság: 2265
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision