Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.08.20 22:46
Ünnepség az Alsóparkban
Nyomtatható verzió

A Szent István-napi ünnepséget augusztus 20-án Gödöllőn a megújult Világfánál, az Alsóparkban rendezték meg.

Hagyományosan a nemzeti és a gödöllői zászló behozatalával, majd az új kenyér megáldásával vette kezdetét az ünnepi program. A történelmi egyházak képviseletében  Tar Zoltán református, Albert Gábor evangélikus lelkész és Sivadó János görög katolikus parochus áldotta meg az új kenyeret, amit az est folyamán a Gödöllő Táncegyüttes tagjai osztottak ki a közönség között.
Az ünnepségen Gémesi György polgármester emlékezett meg államalapító Szent István királyunkról, aki – mint mondta – közel 40 éven keresztül szolgálta ezt az országot, és akinek örökségében ma is sok olyan gondolatot találunk, ami aktuális, és kapaszkodót adhat. Az intelmek közül első és legelső a hit. Nem valami bigott és képmutató vallásosságról van szó, hanem arról a hitről, amiről Szörényi Levente így énekel: „Nem lehet, nem lehet, Értsétek meg nem lehet, Hit nélkül sem alkotni sem élni nem lehet“. Ez a hit segítette át küzdelmein és hihetetlen megpróbáltatásain, többek között talán legborzasztóbban, hőn szeretett fiának, Szent Imre hercegnek halálán is. És természetesen a többi intelem: a tisztelet, az igaz ítélet, a türelem, a hitelesség vagy az adott szó becsülete. Többek között ezek azok az
alapok, amire építeni lehetett a több mint ezer esztendőt, melyek sziklaként tudják tartani a felépítményt, és ez az az alap, ami nem rogy össze, vagy nem süllyed el ha "mázsás terhek" nyomják. Csak ilyen sziklára lehet hosszú távú jövőt építeni – mondta a polgármester.
A rendezvényen, melyen több ezren vettek részt, Maczkó Mária Magyar Örökség-díjas népdalénekes, Koncz  Gábor Kossuth-díjas színművész és a Gödöllő Táncegyüttes (művészeti vezető: Széphalmi Zoltán) adott műsort. A táncegyüttest Szalonna és Bandája kísérte. A tűzijáték után Sóki Ferenc tárogatójának szavára indultak haza az ünneplők.

 

 

  

 

  

 

 

 



Látogatottság: 3409
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision