Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2010.09.16 14:42
Foglalkoztatási megállapodás készül a gödöllői kistérségben
Nyomtatható verzió

A gödöllői kistérségben szeptemberben úgynevezett Foglalkoztatási Paktum jön létre, amelynek legfőbb célja a kistérség foglalkoztatási szintjének növelése, valamint az inaktivitás és a munkanélküliség mérséklése. Ennek érdekében a paktum összefog munkáltatókat, önkormányzatokat, munkavállalókat, munkaügyi központot, képző intézményeket és civil szervezeteket.

Az uniós projekt keretében megvalósuló partnerség szervezése idén februárban kezdődött. Első lépésként elkészült a gödöllői kistérség helyzetfeltáró kutatása, amelynek segítségével a térség szereplői megismerték a kistérség foglalkoztatási helyzetét, a munkanélküliség okait, a kistérségi kapcsolatrendszerek elégtelenségét, a szakember utánpótlás hiányosságait. A helyzetfeltárás megállapításait felhasználva széleskörű stratégiaalkotási folyamat kezdődött, s ennek eredményeképpen elkészült a gödöllői kistérség foglalkoztatási stratégiája, amely tartalmazza a Foglalkoztatási Paktum aláírói által közös célnak tekintett kitörési pontokat.
A Foglalkoztatási Paktum aláírói a gödöllői kistérség gazdaságának és munkaerőpiacának fejlesztésében érdekelt szervezetek, vállalatok, intézmények lesznek. Ezen szervezetek érdeke, hogy a gödöllői kistérségben élő emberek képzettségi szintje növekedjen, a térség képes legyen megtartani a tehetségeit, humánerőforrását, a helyi vállalkozások termelékenysége, hatékonysága, foglalkoztatási képessége javuljon, a térségi képzőintézmények a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő tudással vértezzék fel az itt tanuló fiatalokat, illetve hogy érdemi párbeszéd és jól működő partnerség alakuljon ki a résztvevő szervezetek között.


Látogatottság: 1867
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision