Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2010.10.12 22:42
További tanácskozásokat terveznek Gödöllőn
Nyomtatható verzió

Október 5-7-ig Brüsszelben járt Gémesi György polgármester, ahol a Régiók Bizottságának tagjaként részt vett a testület – az Európai Unió regionális és helyi képviselőinek közgyűlése – plenáris ülésén.Mint ismeretes, a Régiók Bizottsága az EU szervezetében az önkormányzati érdekképviselet legfontosabb plénuma. Megtárgyalja mindazokat az önkormányzatokat és a régiókat érintő előterjesztéseket, amelyek az unió asztalára kerülnek.
Brüsszelben a múlt héten a Régiók Bizottságának munkájára vetült a fény, 2-300 rendezvényen, köztük szemináriumokon és kiállításokon mutatták be az önkormányzatok és a régiók életét Európában.
Gémesi György, aki a magyar delegáció alelnöke, elsők között tájékoztatta a plenáris ülés résztvevőit a magyarországi és a gödöllői önkormányzati választások eredményeiről.
Nagy örömmel fogadták, nyilatkozta, hogy a következő polgármesteri ciklusra is felhatalmazást nyert a választóktól abban a városban, amely Magyarország európai uniós elnökségének kiemelt helyszíne lesz.
A polgármester látogatása során további nemzetközi események gödöllői megrendezésére tett javaslatokat.
A tervek szerint Gödöllőn tartja majd kétnapos ülését a Régiók Bizottságának elnöksége, s feltehetően a néppárti frakció is tanácskozik városunkban. Mindezeket a programokat az Európai Unió finanszírozza, míg Gödöllőnek bevételt és további nemzetközi elismertséget hoznak.
Gémesi György arról is tájékoztatott, hogy a jövő héten tárgyal Robák Ferenccel, a magyar EU elnökség kormánybiztosával arról, hogy mint várnak Gödöllőtől a következő időszakban, hiszen az elnökség hozadékából a város hosszú távra kíván tovább építkezni. Ezért azonban rengeteget kell és fogunk dolgozni, fejezte be nyilatkozatát a polgármester.


Látogatottság: 2926
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision