Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.10.25 14:18
Kialakult a bizottsági struktúra – Esküt tettek a külső tagok
Nyomtatható verzió

Október 21-én a városházán dr. Gémesi György polgármester vezetésével megtartotta második ülését a közelmúltban megválasztott új, a korábbi 24-el szemben 15 tagú önkormányzati képviselő-testület.



Elsőként módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot. A város fejlődésének irányait figyelembe véve felülvizsgálták és módosították az állandó bizottságok feladatkörét, több esetben az elnevezését is. A képviselő-testület a következő állandó bizottságok létrehozását hagyta jóvá egyhangúlag: Jogi és Ügyrendi Bizottság, Pénzügyi Bizottság, Gazdasági Bizottság, Nemzetközi és Idegenforgalmi Bizottság, Kulturális és Oktatási Bizottság, Városfejlesztési Bizottság, Népjóléti Bizottság, Egészségügyi Bizottság. Megszűnt a Sportbizottság (feladatát a sportügyi tanácsnok látja majd el), s először alakult Nemzetközi és Idegenforgalmi Bizottság.
Az ülés befejezését követően ünnepélyes eseményre került sor a városháza földszinti nagytermében. A képviselő-testület előtt esküt tettek a bizottságok nem képviselő tagjai. Ezt megelőzően a polgármester köszöntötte őket, s ismertette számukra a következő időszak várható bizottsági feladatait. Az eskü szövegét is ő mondta elő – akárcsak az október 14-i alakuló ülésen, amikor a jogi és ügyrendi bizottság külsős tagjai már eleget tettek első kötelezettségüknek.
Mint ismeretes, az Országgyűlés a nyáron takarékossági céllal csökkentette a helyi önkormányzatok képviselő-testületeinek létszámát. Ennek megfelelően Gödöllőn 10 egyéni választókerületi és 4 kompenzációs listáról mandátumot szerzett képviselő és a polgármester alkotja a testületet. A korábbi SZMSZ a létszámra vonatkozóan is alkalmazott rendelkezéseket, melyeket most szinkronba hoztak a törvénnyel.
A bizottságok összetételét a következők szerint fogadták el.
A Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke Pelyhe József, képviselő tagjai Szűcs Józsefné, Varga Árpád, Halász Levente, Kristóf Etelka, nem képviselő tagjai dr. Mundruczó Péter, dr. Herbst Árpád, Köles László, Schalkház Miklós.
A Pénzügyi Bizottság elnöke Kovács Barnabás, képviselő tagjai Pelyhe József, Kis Antal, Varga Árpád, Tóth Tibor, nem képviselő tagjai Koós Albert, Klement Péter, Kárpáti Viktor, Téglás János.
A Gazdasági Bizottság elnöke Halász Levente, képviselő tagjai Pelyhe József, Kis Antal, Varga Árpád, Tóth Tibor, Kristóf Etelka, nem képviselő tagjai Darabont Tibor, Kónya Katalin, Gráf Csilla, Bartha Tibor, Horváth Miklósné.
A Nemzetközi és Idegenforgalmi Bizottság elnöke Szűcs Józsefné, képviselő tagjai Pelyhe József, Varga András, Pecze Dániel, nem képviselő tagjai dr. Fülöp István, Solymos Viktor, Fogarasiné Deák Valéria.
A Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke Guba Lajos, képviselő tagjai Szűcs Józsefné, Varga András, Liptákné dr. Boros Andrea, Pecze Dániel, nem képviselő tagjai Dávid László, Harmath Jánosné, Magyariné Haász Annamária, Máthé Ágnes.
A Városfejlesztési Bizottság elnöke Varga András, képviselő tagjai Kis Antal, Pelyhe József,
Pecze Dániel, Futás Levente, Kovács Barnabás, nem képviselő tagjai ifj. Jeney László, ifj. Varga Árpád, ifj. Halász Levente, dr. Bucsy László, Kaiser Ferenc.
A Népjóléti Bizottság elnöke Kristóf Etelka, képviselő tagjai Guba Lajos, Pecze Dániel, Tóth Tibor, Varga Árpád, Liptákné dr. Boros Andrea, nem képviselő tagjai Dolányi Sándor, Gecse József, Lengyel Lászlóné, Balog Gyula, Medve Erzsébet.
Az Egészségügyi Bizottság elnöke Futás Levente, képviselő tagjai Halász Levente, Guba Lajos, Varga András, Kovács Barnabás, nem képviselő tagjai Boros Botond, Ormos Edit, Körösfői László, Győri Ferenc.
A korábbi évek takarékos önkormányzati gazdálkodásának folytatásaként a képviselők a bizottsági tagságukért nem részesülnek külön tiszteletdíjban.
Sor került az önkormányzati tanácsnokok megválasztására is. Közülük hármat újraválasztottak, így a jövőben is Halász Levente látja el a kisebbségügyi tanácsnok, Varga Árpád a vállalkozásügyi tanácsnok és Kis Antal a közbiztonságügyi tanácsnok feladatát. Első alkalommal választottak sportügyi tanácsnokot Pecze Dániel és ifjúságügyi tanácsnokot Tóth Tibor személyében. A tanácsnokok a helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján az önkormányzati feladatkörök felügyeletére választhatók. Képviselő-testületi hatáskör nem ruházható át részükre és képviselő-testületi hatáskört sem gyakorolhatnak, viszont az általuk felügyelt feladatkörökben csak az írásos véleményükkel terjeszthető előterjesztés a testület elé.
Az 1994. évi LXIV. törvény szerint a polgármestereket illetményük 20-30 százalékának, az alpolgármestereket illetményük 10-20 százalékának megfelelő, számlákkal igazolt költségtérítés illeti meg. A konkrét mértéket a képviselő-testület a polgármester esetében 30, az alpolgármestereknél 20 százalékban határozta meg.
Végül megválasztották a „Gödöllő város közigazgatási területén, menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés közszolgáltatási szerződés keretében történő ellátása” tárgyában kiírt pályázatot elbíráló bizottságot. Ennek tagjai: dr. Fábián Zsolt alpolgármester, Kovács Barnabás, Halász Levente, Pelyhe József képviselők és dr. Kálmán Magdolna aljegyző.
Az egyebek napirendi pont keretében a polgármester arról a Gödöllőt ért megtiszteltetésről tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy az augusztusban európai uniós támogatással elkészült Zöld Óvodát mintaprojektként mutatják be egy hamarosan elkészülő brüsszeli kiadványban.
A képviselők arról is tájékoztatást kaptak, hogy mikor adhatják le a jogszabályban előírt vagyonnyilatkozatukat a polgármesteri hivatal kijelölt helyiségében.

Esküt tesznek a nem képviselő bizottsági tagok



Látogatottság: 4231
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision