Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2010.11.30 23:15
Buszközlekedés: még nem lehet váltani
Nyomtatható verzió


Egyhangúlag eredménytelennek nyilvánította a képviselő-testület a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés ellátására augusztusban kiírt pályázatot, melyre a Volánbusz Zrt. valamint az Inter Tan-Ker Zrt. és a VÜSZI Kft. konzorciális ajánlata érkezett be.


A pályázatok érvényesnek, az ajánlattevők alkalmasnak bizonyultak, de az ellentételezésre nincs elég pénz.
A döntést számos, a bíráló bizottság tagjai által megfogalmazott észrevétel támasztotta alá. Nagy súllyal esett latba, hogy a jelenlegihez képest jóval több pénzt igényeltek a várostól az ajánlattevők. A Volánbusz évi nettó 110, a konzorcium nettó 135 millió forintot. Ezzel szemben a szolgáltatás a jelenlegi módon, az éves inflációs ráta figyelembe vételével nettó 75 millió forint önkormányzati támogatással működtethető.
Jelenleg sok a bizonytalansági tényező. Törvényi változások várhatók a tömegközlekedésben és az önkormányzati feladatokban is. A közlekedési vállalatoknál összevonásokra kerül sor. Nem lehet tudni, hogy az állami támogatás szabályai, mértéke és a feladatok hogyan változnak.
- Minden próbálkozásunk ellenére sem lehet 8 vagy 15 évre szóló elkötelezettséget vállalnunk jelenleg a helyi autóbusz-közlekedés területén, ahol mind a mai napig nem alakult ki egyenlő helyzet az állami és a magántulajdonú szolgáltatók között – érvelt a polgármester. – Mivel nincsenek megbízható adataink a szolgáltatást igénybe vevők számáról, ezért sem fogadható el a működtetés kockázatát teljes egészében az önkormányzatra terhelő konzorciális ajánlat.
A bizottsági tagok többsége egyetértett abban, hogy körülbelül egy év szükséges az utazási szokások felméréséhez a város részéről és abban is, hogy egy újabb pályázat kiírása jelenleg idő előtti lenne, ehhez hosszabb felkészülési idő és kiszámíthatóbb feltételek szükségesek az önkormányzat és a pályázók részéről is.
A képviselő-testület felhatalmazta Gémesi Györgyöt arra, hogy a szolgáltatás legalább egy, de legfeljebb két évre történő ellátásáról megkezdje a tárgyalásokat.


Látogatottság: 1916
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision