Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.12.21 02:58
Elfogadták a jövő évi költségvetési koncepciót
Nyomtatható verzió

December 16-i évzáró ülésén a képviselő-testület elfogadta a jövő évi költségvetési koncepciót, amely megőrizve a város működőképességét és mintegy ezer közalkalmazotti munkahelyét, további fejlődést tesz lehetővé.

Tervek készülnek a Hajós Alfréd Általános Iskola újraépítésére, a Petőfi Sándor Általános Iskola és az Erkel Ferenc Általános Iskola tornacsarnokkal való bővítésére. Tovább épülnek az utak és a járdák, reális lehetőség látszik a szennyvíz-tisztítómű korszerűsítésére, vált ismertté az előterjesztésből és a polgármester szóbeli kiegészítéséből.
Az Országgyűlés még nem fogadta el a 2011. évi költségvetési törvényt, de az előzetes anyagokból látszik, hogy az önkormányzatok állami támogatása mintegy negyven milliárd forinttal csökken. Az ebből fakadó bevételkiesést és az állami normatívák reálértékének csökkenését Gödöllőn jórészt ellensúlyozza a helyi adóbevételek többlete. Továbbra is az elmúlt években megszokott szigorú gazdálkodásra van szükség.
A képviselő-testület a jövőben is a működési bevételekhez igazítja a működési feladatok mértékét, a működési kiadásokat nem lehet fejlesztési forrásokból finanszírozni. A költségvetési koncepció továbbra is az oktatási szolgáltatások színvonalának megőrzését tartja szem előtt.   
Az áprilisi beiratkozást követően dől el, hogy az Erkel Ferenc Általános Iskolában három vagy négy első osztály indul. A képviselő-testület a 2011/12-es tanévben továbbra is csak egy német kétnyelvű nemzetiségi első osztály indítását engedélyezi a Petőfi Sándor Általános Iskolában.
A képviselő-testület biztosítja a törvényben előírt béreket, a 2010 évi cafeteria juttatást és nem tervez újabb létszámleépítéseket. A nehéz költségvetési helyzet miatt szükségessé válik a közétkeztetés térítési díjának emelése, de rászorultság esetén továbbra is igényelhető lesz a csökkentett térítési díj vagy e szolgáltatás ingyenes igénybe vétele.
A képviselő-testület kiemelt célként támogatja a (mindennapos testnevelést felmenő rendszerben megvalósító) városi egészség- és sportnevelési program indítását szeptember 1-jétől és a Barokk Év eseményeit.
Kiemelt fejlesztési feladat lesz az uniós támogatással megkezdett projektek (Norvég Alap, Főtér Program) és a szennyvíz projekt II. ütemének befejezése, az önkormányzati intézmények energiatakarékos rekonstrukciójának folytatása, a belterületi utak szilárd burkolattal való ellátásának kiteljesítése, további járdák és vízelvezetés kiépítése, a Hajós Alfréd Általános Iskola újraépítésének, a Petőfi Sándor Általános Iskola és az Erkel Ferenc Általános Iskola tornacsarnokkal való bővítésének tervezése.
A Hulladékgazdálkodási Kft. üzleti terve fél éves működésre készül, mivel a gödöllői hulladékszállítási és hulladékkezelési feladatokat a regionális hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi társulás el tudja látni.  A Városfejlesztési Kft-t a Főtér program projektmenedzseri feladatainak az ellátása céljából hozta létre a képviselő-testület. A projekt lezárását követően megszűnik a feladata, ezért a végleges költségvetés elfogadásáig döntési javaslat készül a kft további sorsáról.


Látogatottság: 1955
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision