Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2011.01.22 15:35
Brit nagykövet: elégedettek voltak az első tanácskozások szervezésével
Nyomtatható verzió

Elégedettek voltak a magyar EU-elnökség első tanácskozásainak, köztük a gödöllői informális miniszteri találkozóknak a szervezésével a Magyarországra érkező brit miniszterek és vezető tisztviselők - mondta az MTI-nek pénteken Greg Dorey brit nagykövet, megjegyezve, hogy a soros elnökséget nyilvánvalóan beárnyékolja a médiatörvény körüli nemzetközi polémia.

A budapesti brit diplomáciai képviselet vezetője - aki maga is részt vett több tanácskozáson - azt mondta, hogy Magyarország hatalmas munkát végzett 2010 végén és 2011 elején az elnökség előkészítésére. Technikai értelemben nem ment minden olajozottan - tette hozzá -, de nem volt semmilyen komoly gond.
A nagykövet kifejtette: a Nyugat mindenekelőtt azt várja a magyar elnökségtől, hogy minél szélesebb körben egyeztessen és hozzáértő módon járjon el az EU számára lényeges kérdésekben. Fontos, hogy Budapest hatékonyan és eredményesen kezelje a gazdasági témák széles körét, "ez látszik a soros magyar elnökség legfontosabb feladatának". Ha Magyarország ezt elvégzi, akkor az elnökséget nagyon sikeresnek lehet majd tekinteni - mondta.
Greg Dorey megjegyezte, hogy az EU figyelmének központjában még jó ideig valószínűleg a gazdaság lesz, s emiatt néhány olyan téma lekerülhet a napirendről, amelyeket Magyarország előtérbe kíván helyezni elnökségének félévében. Ez szerinte némi csalódást okozhat majd. Hozzátette, ennek ellenére a magyar elnökség sok céljában remélhetőleg haladást lehet majd elérni. Megállapította, hogy például az EU-bővítésben Nagy-Britannia alapvetően osztja a magyar elnökség törekvéseit a tagjelölt országok ügyének előmozdítására.
Arra a kérdésre, hogy árnyékot vet-e a soros magyar elnökségre a médiatörvény körüli vita, a diplomata úgy felelt: "nyilvánvalóan". A bírálatok szerinte azt bizonyítják, hogy az Európai Unióban a sajtószabadságot a szabad társadalom alapelemének tekintik.
Kedvezőnek ítélte, hogy a magyar kormány különböző, a kérdésben illetékes szervezetekkel - köztük az Európai Bizottsággal és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel - is párbeszédet folytat arról, hogy az új médiatörvény valóban összhangban van-e a nemzetközi normákkal.

 Látogatottság: 2411
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision