Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.01.26 14:32
Tudásbővítő konferencia Gödöllőn
Nyomtatható verzió

Információhiány akadályozza a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazását a vállalatoknál, a rehabilitációs hozzájárulás egy évvel ezelőtti radikális megemelése ezért nem hozott nagymértékű változást – ezt állapította meg a Gödöllői Foglalkoztatási Paktum kistérségi felmérése. A tudásbővítés érdekében konferenciát tartanak munkáltatóknak február 23-án Gödöllőn.

A gödöllői Paktum felmérése szerint számos munkaadó nyitott megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására, azonban nem áll rendelkezésükre a megfelelő információ, tudás és módszertan ennek megvalósításához. Nem tudják, hol érhetik el a megváltozott munkaképességű munkavállalókat, hogyan találják meg a számukra megfelelő munkaköröket, hogyan alakítsák ki a megfelelő munkakörülményeket, és hogyan segítsék új munkavállalóikat a beilleszkedésben, a munkahely megtartásában. Ugyanakkor a kistérségben több olyan civil és közhasznú szervezet működik, amely kidolgozott módszertannal, széleskörű tudással rendelkezik a megváltozott munkaképességűek munkahelyi integrációját érintően, azonban számukra gyakran a munkaadók elérése, megszólítása jelent problémát.
A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatottsági arányának és foglalkoztatásuk időtartamának növelésére a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. kezdeményezésével tavaly létrejött Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum tudásbővítő konferenciát tart 2011. február 23-án Gödöllőn az Erzsébet Királyné Szállodában. A rendezvény célja egyrészt a témakörhöz kapcsolódó információk, jogszabályok, elérhető támogatások és jó gyakorlatok bemutatása, másrészt szakmai kapcsolatok, együttműködések létrehozása, a témával foglalkozó helyi szervezetek és munkáltatók között. A rendezvényre a térségi munkáltatók, vállalatok, intézmények, szervezetek vezetőit, HR vezetőit várják.
Az egynapos rendezvényen a délelőtt folyamán Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja munkatársai plenáris előadások keretében ismertetik a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának jogszabályi hátterét, feltételeit, támogatási rendszerét, eddigi tapasztalatait. A széleskörű információszolgáltatás segíti a munkáltatót a jogi feltételekben való eligazodásban és rálátást ad a komplex rehabilitáció folyamatára.
Ezt követően a közelmúltban megvalósult jó gyakorlatot ismertet egy térségi vállalkozás HR vezetője, ahol sikeresen integráltak és jelenleg is foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű munkavállalókat.
A nap második felében rendhagyó hálózatépítő kerekasztal-beszélgetésekre kerül sor, amelyek célja a munkáltatók és civil szervezetek illetve szakértők közötti informális kapcsolatépítés és közvetlen információátadás. Bemutatkoznak a kerekasztal-beszélgetéseket vezető szervezetek és szakértők, majd forgószínpad-jelleggel az érdeklődőknek lehetőségük nyílik több asztalt felkeresni. Megismerkedhetnek azon civil szervezetek által kínált lehetőségekkel, szolgáltatásokkal, melyek ügyfélkörébe tartoznak a megváltozott képességű munkavállalók. Ezek a szervezetek a hátrányos helyzetű munkavállalókkal való aktív kapcsolatuk révén nagy tapasztalattal rendelkeznek e személyek foglalkoztatása, mentorálasa, munkaerő-piaci re-integrációja területén.
A rendezvény a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum szakmai hátterével és az PFA támogatásával valósul meg.
A gödöllői kistérségi paktum a „Kistérségi együttműködés a helyi gazdasági és foglalkoztatási potenciál erősítésére” című projekthez kapcsolódik és „A helyi és határon átnyúló foglalkoztatási megállapodások” című, TÁMOP-1.4.4-08/1 kódszámú pályázati program keretében valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 23.490.188 Ft.
További információ: http://www.godollopaktum.gak.hu


Látogatottság: 2017
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision