Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2011.03.26 13:50
Folytatódott a környezetvédelmi miniszterek ülése Gödöllőn
Nyomtatható verzió

A cancúni klímakonferenciát követő intézkedésekről és az Európai Unió (EU) úgynevezett dekarbonizációs útitervéről tárgyaltak Gödöllőn az Európai Unió (EU) klímaügyekért felelős miniszterei az informális ülés második napján, szombaton.

A találkozón Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter elnökölt, Magyarországot pedig Olajos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság-fejlesztésért és klímaügyekért felelős helyettes államtitkára képviselte. A március elején bemutatott dekarbonizációs útiterv az üvegházhatású gázkibocsátás 80-95 százalékos csökkentését irányozza elő 2050-ig.
A magyar elnökség a vita megindítását vállalta ebben a kérdésben, és az a célja, hogy júniusra az állam- és kormányfők egyetértésre jussanak arról, hogy milyen ütemezésben és tagállami vállalásokkal történjen a kibocsátás-csökkentés. A tanácskozás másik témája az uniós álláspont kialakítása az év végi dél-afrikai ENSZ klímacsúcsra, amelyet az első félévben, még a magyar elnökség idején előkészítő konferenciák vezetnek fel Bangkokban és Bonnban. A decemberi durbani klímacsúcson az a cél, hogy az államok egy jogilag kötelező érvényű, globális egyezményt fogadjanak el az éghajlatváltozásról. Szombaton Gödöllőn a miniszterek az EU által képviselendő tárgyalási pozíció és stratégia összehangolásán dolgoztak. Pénteken, az ülés első napján az EU vízpolitikájáról tárgyaltak a környezetvédelemért felelős tárcavezetők, az eszmecserét a soros magyar elnökség nevében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter irányította.

forrás: MTI

 

 

Tatár Attila képein Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Connie Hedegaard (dán) az EU éghajlat-politikáért felelős biztosa, mindketten beültek és vezették a Gödöllőn kiállított elektromos autót.

 Látogatottság: 3212
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision