Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2011.03.27 09:35
Kulturális és oktatási ügyekért felelős miniszterek tanácskozása Gödöllőn
Nyomtatható verzió

Az uniós tagállamok kulturális és oktatási ügyekért felelős miniszterei tanácskoznak Gödöllőn hétfőn és kedden, a magyar soros EU-elnökség következő informális miniszteri ülésén; egyebek mellett a kulturális sokszínűség megőrzése és az aktív, felelős állampolgárok nevelése lesz a téma.Az informális ülés első napján, hétfőn a kulturális miniszterek tanácskoznak a Grassalkovich-kastélyban, az ülésen részt vesz Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára és Andrulla Vasziliu oktatásért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságért felelős EU-biztos is. Az Európai Bizottság tagját elkíséri Budapestre férje, Georgiosz Vasziliu volt ciprusi köztársasági elnök.
A tárca az MTI érdeklődésére közölte: hétfőn a delegációk megvitatják az uniós versenyképességi program, az EU2020 és a kultúra összefüggéseit és azokat az uniós intézkedéseket, amelyek célja, hogy a kultúra szerepe hatékonyabb legyen ennek a stratégiának a végrehajtásában. Szó lesz arról is, hogy ezek az intézkedések miként járulhatnak hozzá Európa kulturális sokszínűségének fenntartásához - tették hozzá.
Az ülés második napján, kedden az elnökséget Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár képviseli. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium tájékoztatása szerint az eseményen az uniós tagállamok szakminiszterei mellett a tagjelölt államok (Horvátország, Törökország, Macedónia, Montenegró és Izland) tárcavezetői is részt vesznek.
Mint kifejtették, a tanácskozás fő témája ezen a napon az aktív állampolgárságra nevelés koncepciója lesz. Megvitatják, milyen ismeretekre, képességekre van szüksége az aktív, felelős európai állampolgárnak, és ezeket hogyan adhatják át az iskolai gyakorlatban. Szóba kerül továbbá a pénzügyi tudatosságra nevelés és a vállalkozói készségek kialakítása is - emelték ki. További fontos témaként említették a diákok közösségi tevékenységét és az iskolai erőszak kérdését.


Látogatottság: 1735
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision