Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.03.28 15:19
Egyesített Szociális Intézmény: Megújul a százéves épület
Nyomtatható verzió

Májusra megújul az Egyesített Szociális Intézmény közel százéves épülete, jelentették be az EU társfinanszírozásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint az önkormányzat támogatásával megvalósuló projekt hétfői nyitó rendezvényén.

Gémesi György polgármester kiemelte az intézmény elmúlt tíz évben végzett példaértékű munkáját. Megemlékezett arról, hogy a nemrég nyugdíjba vonult Ipacs Piroska vezetése alatt Gödöllő hollandiai testvérvárosából , Wageningenből és a szamaritánus alapítványtól sok-sok támogatás érkezett az intézményben lakók életkörülményeinek javítása érdekében. A mostani komplex felújításhoz mintegy húsz millió forinttal a város önkormányzata is hozzájárul, sőt, a felújítás által nem érintett részek festését is finanszírozza Gödöllő.
Ipacs Piroska elmondta, hogy a korábban szülőkórházként működött épületegyüttesben eddig 16 lakószoba volt, a mostani átalakítás révén 20 lesz, és egy szobában – a mai előírásoknak megfelelve – legfeljebb négyen laknak majd. A zsúfoltság csökkentése mellett kívül-belül megtörténik a teljes körű  akadálymentesítés, lehetővé válik a lakók differenciált  ellátása, hatékonyabb fűtést és melegvíz-ellátást valósítanak meg, amihez napkollektort is felszerelnek. Lesz terápiás szoba is.
A 2008-ban 54 millió forint uniós és hazai támogatást elnyert pályázat révén az intézmény dolgozói speciális szakismereteket nyújtó tanfolyamon is részt vesznek és megteremtik a lehetőségét annak, hogy az otthon lakói elektronikus levelezéssel tartsák a kapcsolatot  hozzátartozóikkal. 
A kivitelező Ambrus Acélszerkezet Gyártó és Építő Kft. építésvezetője, Gregus Tamás arról adott tájékoztatást, hogy a beruházást három ütemben valósítják meg, jelenleg az első szakaszon dolgoznak a munkások. 
Az ünnepséget a zeneiskola furulyazenekara (Hiripi Abigél, Bagyin Enikő, Menyhért Kata, Gecse Júlia és Székely Judit) valamint  Szabó Balázs gitárjátéka szinesítette.


Látogatottság: 2252
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision