Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2011.03.29 09:00
Járdák és átereszek épülnek
Nyomtatható verzió

Elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat és a VÜSZI Kft. között a helyi közút-, híd- és csapadékvíz-elvezető rendszerek karbantartási, fenntartási munkáinak folyamatos ellátására vonatkozó szerződést.

A döntést megelőzően a képviselőkkel egyeztetve elkészült a járdaépítés idei szakmai programja. Negyven millió forintból a következő területeken épülnek járdák: Batthyány utca (Iskola u. és Turul u. között), Besnyő utca (Szerviz út és Gárdonyi G. u. között), Hunyadi utca (Csillag u. és Szilágyi u. között), Hunyadi utca (Öreghegyi u. és Attila u. között), Szent Imre utca (Városmajor u. - Körösfői u. között), Kazinczy utca páratlan oldala, Szilhát utca páratlan oldala, Zombor utca (Szt. János u. - Munkácsy u. között), Palotakert 1-5. előtt, Fürdő utca (Isaszegi u. és Állomás u. között páros oldalon), Dózsa György utca (VÜSZI és Haraszti u. között), Ady Endre sétány (zeneiskolai zebra és a Martinovics utca között), Béri Balog Ádám utca.
Az út- és hídjavítás 80 millió forintos keretéből 48 millió forint felhasználásáról később születik döntés. Az már biztos, hogy felújítják a Kör utcai hidat és a Lumniczer utcai hidat, a Damjanich utcában 150 méter hosszon útfelújítást, a Szent Imre utcában a Körösfői-Kriesch Aladár és az Erkel utcák közti szakaszon felületi zárást végeznek.
Csapadékvíz elvezetési munkákra 39 millió forintot fordítanak. Átereszek épülnek a Mikes és Besnyő utcában, kotorják és rendezik a Besnyői patak medrét a Csemete kerttől a városhatárig, mederrendezést és burkolást végeznek a Szilháti mellékágon, kotorják a Rákos-patakot az autópálya és Szőlő utca között. Befejezik a Ganz árok mederrendezését, megoldják az Arany János utca 3. sz. főúti csomópontjának csapadékvíz elvezetését.
A felsoroltak mellett 12 millió forint jut aszfaltburkolatú városi utak karbantartására és kátyúmentesítésére, 47 millió téli csúszásmentesítésre, 8,5 millió járdaburkolatok javítására, felújítására, 14 millió aszfaltburkolatú utak tisztántartására, takarítására, 16 millió csapadékvíz elvezetésre, karbantartása, 10 millió élővizek tisztántartására és környékük kaszálására, 7 millió forint földutak, stabilizált utak gréderezésére, karbantartására. S hadd említsük meg az illegálisan lerakott szemét felszedésének és elszállításának 5 millió forintos tételét, amire nem lenne szükség, ha nem lennének hulladékok illegálisan lerakó emberek.


Látogatottság: 1686
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision