Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.03.31 11:34
A kulturális miniszterek informális találkozójának elnökségi nyilatkozata
Nyomtatható verzió

Március 28-án Gödöllőn tartották a kulturális miniszterek informális tanácskozását. A rendezvény résztvevői elnökségi nyilatkozatot fogadtak el, melyben hangsúlyozzák az együttműködés fontosságát a kultúra és kreativitás figyelembevételére az Európa 2020 Stratégia irányítási struktúra vonatkozásában.



ELNÖKSÉGI NYILATKOZAT
Az Elnökség,
EMLÉKEZTETVE a 2010-ben a Spanyol Elnökség által kiadott Elnökségi Összefoglalóra, és a Belga Elnökség által kiadott Elnökségi Nyilatkozatra,amelyek az Európai Unió kulturális és kreatív szektorának jelentősebb figyelembevételére szólítottak fel az Európa 2020 Stratégia és kapcsolódó kiemelt kezdeményezései vonatkozásában.
FIGYELEMBE VÉVE a ”Kultúra hozzájárulása az Európa 2020 Stratégia végrehajtásához” című szakértői konferencia eredményeit, amely Budapesten került megrendezésre 2011. február 28. és március 1. között.
MEGFONTOLVA a Kulturális Miniszterek informális eszmecseréjén, 2011. március 28-án Gödöllőn elhangzottakat ÚGY VÉLI, hogy sürgető szükség van a kultúra és kreativitás figyelembevételére az Európa 2020 Stratégia irányítási struktúrája vonatkozásában. Ennek érdekében megbízható és pontos adatokra van szükség ahhoz, hogy határozott üzenet szülessen meg más tanácsi formációk számára a kultúra szerepéről az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés támogatásában.
ENNEK ÉRDEKÉBEN AZ ELNÖKSÉG FELKÉRI
- a kulturális minisztereket, hogy nemzeti szinten működjenek együtt partner minisztereikkel annak érdekében, hogy a kultúra hozzájárulása az Európa 2020 Stratégia végrehajtásához erősebb ő legyen, s a kultúra szerepe a nemzeti reformprogramokban megjelenhessen;
- a tagállamokat és a Bizottságot, hogy a kulturális sokszínűség megőrzésének és erősítésének kellő figyelembevételével támogassák azokat a programokat és projekteket, amelyek mérhetővé teszik a kultúra és kreativitás gazdasági és társadalmi hatásait és erősítik a társadalmi és területi kohéziót; ennek érdekében meg kell erősíteni az ágazatok, a közszféra és a magánszféra, továbbá a tagállamok és az Európai Bizottság közötti együttműködést és a jó gyakorlatok cseréjét;
- a Bizottságot, hogy az új többéves pénzügyi keretről folytatandó tárgyalások befolyásolása nélkül vizsgálja meg, hogy az EU jövőbeli szakpolitikai és pénzügyi eszközeire vonatkozó javaslataiban miként vehetné teljes körűen figyelembe a kultúrának az Európa 2020 stratégia célkitűzéseihez való hozzájárulását.
Az Elnökség e célkitűzéseket szem előtt tartva dolgozik tovább, és felkéri a következő elnökségeket arra, hogy hasonló szellemben folytassák ezt a munkát.


Látogatottság: 1710
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision