Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.05.25 13:06
Szakképzés – pályaorientáció – kompetenciafejlesztés
Nyomtatható verzió

Május 25-én került sor a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum  projektzáró konferenciájára,  a gödöllői Erzsébet Királyné Szállodában. Az eddig elért eredmények ismertetésén túl a szakképzés, a pályaorientáció és a kompetenciafejlesztés egymással szervesen összefüggő három területe állt a rendezvény fókuszában.



Mint az a konferenciát követő sajtótájékoztatón elhangzott, a több mint egy éves munka eredményeként amellett, hogy átfogó képet kaphattak a szakemberek a térség munkaügyi helyzetéről, sikerült megindítani a korábban hiányzó párbeszédet a különböző szektorok között, s ezzel növelni a foglalkoztatásból kiszorultak elhelyezkedési esélyeit.
A paktumot alapos előkészítés 2010 szeptemberében kötötték meg, s a térségben lévő önkormányzatok, cégek, oktatási intézmények közül hatvanan csatlakoztak hozzá.
A programnak köszönhetően több együttműködés is született. Így például a Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium a helyi gyógyszeripari igényekre építve, első lépésként felnőttképzés formájában, általános laboráns képzést indított, amit a későbbiekben a nappali oktatásban is be kívánnak vezetni.
Szintén a paktum részeként, a tervek szerint már ősszel elindulhat el az a program, ami az általános iskola végzős diákjainak nyújt segítséget a pályaválasztásban. A tapasztalatok szerint ugyanis rengeteg problémát jelent, hogy a diákok és a szülők a divatszakmákra koncentrálva döntenek a továbbtanulásról, aminek eredményeként az iskolapadból fiatal munkanélküliek kerülnek ki. A szakemberek azt remélik, hogy a projekt segít majd abban, hogy a diákok a munkaerőpiacon versenyképes szakmák felé orientálódjanak.

 



Látogatottság: 2523
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision