Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.05.30 14:11
Hatvanéves az óvoda a Szent János utcában
Nyomtatható verzió

Hatvanéves az óvoda a Szent János utcában. A jeles évfordulót szombaton ünnepelték meg szabadtéren és a hirtelen jött eső miatt a Petőfi Iskola tornatermében. Az előző napon gumikerekű kisvonattal utazták be a várost a gyerekek, s kiáltották szerteszét Gödöllőn, hogy másnap születésnapot ülnek.  



Az ünnepségen részt vett dr. Gémesi György polgármester, Pintér Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője és Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész, Gödöllő díszpolgára. A műsorban felléptek az óvodások és az óvó nénik, valamint az egykori óvodásokból alakult zeneiskolás együttes. Az óvoda épületében sószobát adtak át és színes kiállítás nyílt régi képekből és játékokból. 
Dr. Pappné Pintér Csilla, az óvoda vezetője köszöntőjében elmondta, hogy 1912-ben a Lumniczer utcában nyílt meg Gödöllő egy csoportos első óvodája, amely 1951-ben költözött a jelenlegi 1. számú épületbe. 1969-ben négy épülettel bővült az intézmény, amely ma már 10 csoporttal a legnagyobb óvoda a településen. 1978-95-ig a Török Ignác Gimnázium és Óvónőképző Szakközépiskola gyakorló óvodájaként működtek. Ma is több olyan munkatársuk van, aki ebben az óvónőképzőben végzett. A 20 diplomás óvodapedagógus munkáját 10 szakképzett dajka segíti.
A fenntartó önkormányzat sokat tett a pedagógiai munka feltételeinek és az épületek állagának javításáért. A szülők közössége 1989-ben létrehozta a Mesék Háza Alapítványt.
Az óvoda 1995 óta a Játékkal, mesével nevelő kisdedóvók közé tartozik, saját nevelési programmal. 2003-ban országos találkozót rendeztek, melyen több mint 200 óvónő vett részt – a határon túlról is érkeztek. 2009-ben vették fel a kapcsolatot az erdélyi szentkirályi óvodával. Sikeres pályázatokat valósítottak és valósítanak meg jelenleg is.
- Sok a gyermek Gödöllőn és ez jó dolog - mondta köszöntőjében dr. Gémesi György. - Az önkormányzat tavaly adta át a Zöld Óvodát. Hamarosan nyílik a református egyház által működtetett intézmény. Az óvónőkön mégis hatalmas a terhelés. Munkájuk értékét nem engedjük leértékelődni, amortizálódni. Ezért az önkormányzat olyan döntésre készül, amely szerint az óvodai létszámkereteket nem tölti 115 százalék fölé. Az óvodai nevelés ötéves kortól kötelező, a város nem tudja vállalni, hogy minden harmadik életévét betöltő gyermeket felvesz.
A polgármester megköszönte az óvoda dolgozóinak az ünnepség megszervezését, amire mindig szükség van, hiszen a jubileumokról azért is érdemes megemlékezni, mert közelebb hozza egymáshoz az embereket, szülőket és pedagógusokat. Elismerését fejezte ki a szülői közösség és az alapítvány aktivitásáért is, amellyel közvetve és közvetlenül is pótolhatatlan segítséget nyújtanak az önkormányzatnak.
Az ünnepség önfeledt szórakozásba torkollott, amikor Pécsi Ildikó állt a születésnapot ünneplők elé. Kisugárzásával, mosolyával és hangjával, egész lényével elvarázsolt kicsit és nagyot – de nagyon!
 

 

 

 



Látogatottság: 3217
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision