Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.06.23 12:39
Képviselői beszámoló a Városházán
Nyomtatható verzió

A városi képviselő-testület június 23-i ülésén elsőként Vécsey László, a gödöllői választókerület országgyűlési képviselője számolt be munkájának első évéről.

Statisztikája szerint megválasztása óta mintegy 40 választókerületi eseményen vett részt. Fogadóórákon, telefonon, levélben e-mailen áll a választópolgárok rendelkezésére. 36 alkalommal magányügyben, 34 alkalommal közérdekű ügyben válaszolt megkeresésekre. Mint elmondta, megkeresték az M3-as autópálya gödöllői szakaszán hiányzó zajvédő fal pótlása érdekében. Ennek az ügynek a megoldására a 2012-es állami költségvetés készítésekor nyílhat lehetőség.
Az Országgyűlésben kétszer szólalt fel. Soha nem hiányzott plenáris ülésről és határozathozatalokról. A foglalkoztatás- és munkaügyi bizottság tagja. Június elsejétől az Interparlamentáris Unió magyar-orosz baráti tagozatának elnöke; a jövő kedden tesz bemutatkozó látogatást Oroszország budapesti nagyköveténél.
A választókerület képviselője azt is elmondta, hogy az Országgyűlés 387 döntést hozott 13 hónap alatt; ezzel valószínűleg rekordot fog dönteni ebben a ciklusban. 
Beszámolója szerint a választópolgárok szavazataival olyan örökség felszámolására kapott felhatalmazást a parlamenti többség, aminek jellemző elemei a 81%-os államadósság, a magas munkanélküliség, az alacsony foglalkoztatottság, az átláthatatlan, pazarló államigazgatás, az összeomlott egészségügy, a nehezen hasznosítható tudást közvetítő oktatás, a generációs munkanélküliséget újratermelő igazságtalan szociális rendszer, a rossz szerkezetű, túladóztatott, körbetartozást generáló gazdaság, a közbiztonság hiánya, a társadalmi értékvesztés. Úgy fogalmazott, hogy az 1990-ben létrejött rendszer csődjét megérezte a magyar társadalom, ezen változtatni akart és a lehetőséget a kormánykoalíció kezébe adta. Személyesen is úgy érzi, óriási lehetőség és felelősség ebben a munkában részt venni.
A képviselő-testület tagjai a beszámolót követően számos kérdést tettek fel a képviselőnek, többek között az önkormányzati és az oktatási törvények módosításával kapcsolatban, továbbá az M3-as autópálya Budapest és Gödöllő közötti szakaszának díjmentessé tétele tárgyában. 



Látogatottság: 2079
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision