Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2011.06.27 18:40
Testvérvárosi Fesztivál a megújult főtéren
Nyomtatható verzió

Éjfélig tartó fieszta helyszíne volt június 25-én Gödöllő megújult főtere. Szombaton 10 órától éjfélig várták színes programok az érdeklődőket, aminek során Gödöllő testvérvárosainak kultúrájából, művészeti életéből kaphattunk ízelítőt. A fellépők sorában városunkat a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete tagjai képviselték, akik európai slágerekből állították össze műsorukat. Míg a színpadon egymást követték a látványos, zenés programok, a téren különböző standokkal várták a látogatókat testvérvárosaink, a gödöllői civil szervezetek, valamint a portékáikat kínáló kézművesek. A fesztiválhoz kapcsolódóan a Városi Könyvtár és Információs Központban és a Városházán fotókiállítás nyílt, ami a tizennégy település nevezetességeit mutatja be.Az uniós elnökségi rendezvények záróakkordjaként megtartott kétnapos rendezvénysorozat része volt a június 25-ei Testvérvárosi Fesztivál és Európai Identitás Nap.  
A programhoz kapcsolódóan a Gödöllő Városi Könyvtár és Információs Központban konferenciát rendeztek a delegáció vezetők részvételével. Ennek részeként dr. Gémesi György polgármester átadta a város zászlaját Małgorzata Bieszczadnak, Gödöllő lengyel testvérvárosa, Zywiec alpolgármesterének, mivel Magyarországtól Lengyelország veszi majd át az elnöki feladatokat. A rendezvényen felszólalt Sirková Anikó, Zenta polgármestere is, aki köszönetét fejezte ki Gémesi György polgármesternek azért a lehetőségért, hogy lehetővé tette a delegáció tagjainak, hogy a Magyar Szabadság Napja ünnepi rendezvényének keretében tegyék le állampolgársági esküjüket. Mint mondta, néhány éve, a Milosevics - éra idején erről még álmodni sem mertek volna. A konferenciát követően a helyszínen, és a Városházán fotókiállítás nyílt, amely valamennyi település nevezetességeivel megismerteti az érdeklődőket.
A főtéren délelőtt 10 órakor kezdődtek meg az éjfélig tartó programok. Ezek során felavatták a testvérvárosok oszlopát, amin tábla mutatja valamennyi település irányát és Gödöllőtől való távolságát. Gödöllő testvérvárosainak azonban nem csak ez az oszlop állít emléket: az Alsóparki sétányok is az ő nevüket viselik. Az elnevezéseket jelző köveket, egy nappal korábban,  június 24-én , a delegációk tagjaival közösen avatták fel. Az eseményt Pierre Labouverie, Belgium, valamint Jari Villén, Finnország magyarországi nagykövete is megtisztelte jelenlétével.
A megnyitót követően a Városháza előtt felállított színpadot birtokba vették a kulturális csoportok: Aichach, Beregszász, Brandys nad Láben-Stará Boleslav,  Csíkszereda, Forssa, Giessen, Laxenburg, Turnhout, Valdemoro, Wageningen, és Zenta zenés, táncos, művészeti produkcióit láthatta a közönség. A rendkívül színes összeállításban a népzenei előadások mellett többek között break tánc bemutató és harangjáték részesei lehettek az érdeklődők. A Valdemoroból érkezett spanyol művészeti csoport igazi fieszta hangulatot teremtett.  Bár a rendezvényen Gödöllő legtávolabbi testvérvárosa, Bogor nem tudott részt venni, Indonézia nagykövetségének segítségével egy indonéz művészeti csoport is bemutatkozott a délután folyamán.
A kulturális programok mellett a főtéren felállított pavilonoknál is lehetőség nyílt, a települések megismerésére: a városokat bemutató könyvekkel, kézműves bemutatóval, idegenforgalmi kiadványokkal, emléktárgyakkal várták az érdeklődőket a küldöttségek.  Mindezek mellett kirakodó vásár, az uniós elnökséghez és annak munkájához kapcsolódó vetélkedők, bemutatók várták az érdeklődőket, a kisebbek pedig válogathattak a különböző játékok között. A fesztivált, és ezzel a kétnapos rendezvénysorozatot éjfélig tartó utcabál zárta.
A rendezvény az „Európa a Polgárokért Program Testvérvárosi Találkozók“ uniós pályázatból valósult meg, amit a MALÉV, a Lázár Lovaspark és a spanyol nagykövetség is támogatott.

 

 

 

 

 

 


 Látogatottság: 2864
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision