Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2011.06.28 14:53
Gödöllő sportigazgatói tanácskozással búcsúzott a magyar EU-elnökségtől
Nyomtatható verzió

Június 27-28-án a sportigazgatók tanácskozásával búcsúzott el Gödöllő és a Királyi Kastély az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségének gödöllői rendezvényeitől.
Az Informális Sportigazgatói Értekezlettel zárultak a magyar uniós elnökség sportügyi feladatai. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárának, Czene Attilának vezetésével lezajlott kétnapos megbeszélés zárónapján a tagállamok sportigazgatói a sportot érintő uniós szintű közös kihívásokról, a harmadik országokkal történő együttműködésről és az önkéntesség sportbeli szerepéről tárgyaltak. Az eseményen részt vett Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár is.Június 27-28-án a sportigazgatók tanácskozásával búcsúzott el Gödöllő és a Királyi Kastély az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségének gödöllői rendezvényeitől.

Az Informális Sportigazgatói Értekezlettel zárultak a magyar uniós elnökség sportügyi feladatai. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárának, Czene Attilának vezetésével lezajlott kétnapos megbeszélés zárónapján a tagállamok sportigazgatói a sportot érintő uniós szintű közös kihívásokról, a harmadik országokkal történő együttműködésről és az önkéntesség sportbeli szerepéről tárgyaltak. Az eseményen részt vett Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár is.
Czene Attila sportért felelős államtitkár összegezve a magyar elnökség féléves munkáját és annak eredményeit elmondta: „A magyar elnökség sport témakörben lerakta az alapokat. Külön öröm, hogy ezt a munkát olyan ország szakembereiként végezhettük el, amely tradícióját tekintve ősidők óta sportnemzet. Élsportunk sikeressége számos uniós tagország szemében példaértékű, de mi is sokat tanultunk elnökségünk alatt az uniós tagországoktól. Tapasztalatainkat arra használjuk majd, hogy elérjük: felzárkózzunk az uniós átlaghoz és a jövőben ne csak sportnemzet, sportoló nemzet is legyünk.”
Az Európai Unió Tanácsa a 2011-es évet „Az aktív polgárságot előmozdító önkéntes tevékenységek évének” nyilvánította. A magyar elnökség vezetésével elfogadott első EU Sport Munkatervben prioritásként szereplő önkéntesség témáját a sportigazgató értekezlet résztvevői is kiemelt napirendi pontként tárgyalták. Az önkéntesség európai évéről a megbeszélésen Balogh Gábor, sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó tartott előadást. A miniszterelnöki tanácsadó beszédében kiemelte: „A sporttal kapcsolatos önkéntes tevékenységek közül a leggyakoribb és úgymond a leglátványosabb a sporteseményekhez köthető önkéntes munka. Manapság egyetlen egy sportrendezvény sem képzelhető el, és valósítható meg önkéntesek részvétele nélkül. Az Önkéntesség Európai Éve Nemzeti Programsorozatba ezért került be három hazai rendezésű sportesemény is: a Divízió 1-es jégkorong-világbajnokság, a szegedi kajak-kenu világbajnokság, valamint a Nagy Sportágválasztó – A Sport Napjai című programsorozat.”

Az Európai Bizottság döntésének értelmében 2012 az aktív időskor éve lesz az Európai Unióban. A senior sport szerepéről februárban, a magyar elnökség által szervezett informális sportminiszteri értekezleten Monspart Sarolta tájfutó világbajnok tartott gyakorlati bemutatóval is egybekötött tájékoztatót. Monspart Saroltát ezt követően a lengyel elnökség máris meghívta újabb előadás megtartására.
A félévet sikeresen lezáró sportigazgatói értekezlet befejezésével Magyarország eredményesen és sikerrel zárta az EU-elnökség feladatait. A Sportért Felelős Államtitkárság uniós munkája azonban ezzel nem ér véget. A magyar elnökséget követő időszakban is számos szakértői csoportban tervezzük részvételünket az elfogadott munkaterv alapján és természetesen a tanácsi munkánk is folytatódik, így aktív szerepet vállalunk az uniós szintű szakpolitikai együttműködésekben. Czene Attila a sportigazgatók értekezletén megköszönte a spanyol és belga triótagok csoportos elnökség keretében zajló konstruktív együttműködését.
A találkozó a soron következő lengyel EU elnökségi programjának ismertetésével zárult. A lengyel elnökség munkája hivatalosan 2011. július 1-én indul, az államtitkár sok sikert kívánt nekik.Látogatottság: 2794
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision