Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.07.28 15:46
Gödöllő és Budapest jól vizsgázott a szemlebizottság előtt
Nyomtatható verzió

A Nemzetközi Világjátékok Szövetségének (IWGA) szemlebizottsága Magyarországon végzi a munkáját. A delegáció feladata eldönteni azt, hogy Budapest és Gödöllő alkalmas helyszín-e arra, hogy megrendezze a 2017-es Világjátékokat, azaz az olimpián kívüli sportágak csúcsversenyét.

A küldöttség szerdán már tárgyalt a budapesti Városházán, ahol a sportlétesítmények csütörtöki bejárása után sajtótájékoztatón számolt be a Magyarországon szerzett tapasztalatokról.
Ron Froehlich elmondta, úgy látja, hogy Magyarországon mindenki támogatja a Világjátékok megrendezését. "Több helyszínen megfordultunk, és ahogy a pályázati anyagból is kiderül, Budapest és Gödöllő komolyan gondolja a Világjátékok megrendezését. Szerdán dr. Schmitt Pál köztársasági elnökkel is tárgyaltam, és annak a találkozónak nagy jelentőséget tulajdonítok" - tette hozzá az IWGA elnöke, aki a szervezet ügyvezető igazgatójával, Joachim Gossow-val érkezett Budapestre.
A sajtórendezvényen Budapest részéről dr. Szeneczey Balázs, a főpolgármester kabinetfőnöke tájékoztatta az újságírókat a szemlebizottsággal folytatott megbeszélésekről. Az állam képviseletében dr. Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára biztosította támogatásáról a magyar pályázatot, Gödöllő városát pedig dr. Gémesi György polgármester képviselte, aki a pályázatot összefogó Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) elnökeként is érdekelt volt tárgyalásokon.
A főpolgármester kabinetfőnöke hangsúlyozta: jól sikerültek a megbeszélések.
"A tárgyalások célja az volt, hogy bebizonyítsuk, Budapest jó helyszín a megrendezésre. A pályázat nemzeti összefogás eredményeként jött létre, a főpolgármester sikeresen hozta közös nevezőre a játékok megrendezésében szerepet vállalókat. Végigmentünk a pályázat minden egyes pontján, és a kérdések kereszttűzében jól vizsgáztunk a szemlebizottság előtt" - mondta Szeneczey Balázs.
Gémesi György az egységes akaratra hívta fel a figyelmet "Az elmúlt pár napnak az az üzenete, hogy Magyarországon valóban teljes körű összefogás jött létre annak érdekében, hogy egy, hazánkban eddig még soha nem látott méretű sporteseménynek adjunk otthont" - nyilatkozta az NSSZ elnöke, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is.
A sajtótájékoztatón részt vett S. Kovács Ádám Világjátékok-győztes karatés, valamint Szögi Szilvia versenytáncos, akik 2005-ben Duisburgban és 2009-ben Kaohsiungban is részt vettek az olimpián kívüli sportágak világversenyén.

Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat

    



Látogatottság: 2252
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision