Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Önkormányzati hírekKeresés:   
2011.09.23 00:13
Konferencia a népszámlálásról
Nyomtatható verzió

Népszámlálás, a területi adatok kincsestára címmel rendezett a Magyar Statisztikai Társaság területi statisztikai szakosztálya és a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (GTK) konferenciát csütörtökön Gödöllőn, amit Gémesi György polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke és Villányi László, a GTK dékánja nyitott meg.

Laczka Éva, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese, a Magyar Statisztikai Társaság főtitkára kifejtette, a KSH minden érintett egyetemmel és főiskolával a lehető legszorosabb kapcsolatot kívánja ápolni. Laczka Éva és Villányi László ehhez kapcsolódva együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a konferencián. Érdekesség, hogy a KSH elnökhelyettese a gödöllői egyetemen szerezte meg doktori fokozatát.
A GTK dékánja elmondta, hogy a kar hosszabb távú célja egy kihelyezett tanszék létesítése a KSH-ban. Ugrósdy György egyetemi docens (GTK) a népszámlálás eredményeinek egyetemi oktatásban való alkalmazásáról beszélt. Közölte, demográfiai elemzéseket alap- és mesterszakon is tanítanak, az oktatásban nagy hangsúlyt kap a népességváltozás és a népességmozgás, ezenkívül a háztartásokról és etnikumokról szóló adatokat is elemzik.
Végh Zoltán Andor, a KSH szegedi igazgatóságának vezetője rámutatott: a gazdasági, társadalmi folyamatok alakulása végigkövethető a népszámlálás segítségével. Kiemelte, a KSH érdeke, hogy az összegyűjtött adatokat minél jobban megismerje a közvélemény. 

  

  

Látogatottság: 3565
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision