Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Önkormányzati hírekKeresés:   
2011.11.30 20:49
Gödöllőről neveztek el utcát a spanyolországi Valdemoróban
Nyomtatható verzió

A Madridtól mindössze 20 kilométerre lévő Valdemoró városban ma új utcát avattak, amit Gödöllőről neveztek el. Az utcaavatót megtisztelte jelenlétével dr. Gémesi  György Gödöllő város polgármestere és Jose Carlos Boza Lechuga Valdemoró polgármestere, valamint a közel 100 ezres település képviselő-testülete és művészeti csoportjai.


Az új utca Valdemoró központjában a vasútállomáshoz vezető úton található és központjában egy kisebb park van, ezzel is utalva arra, hogy Gödöllő egy zöld város. A két város 2008-ban kötött testvérvárosi szerződést, és azóta is nagyon szoros az együttműködés. Idén június végén, amikor a magyar uniós elnökség véget ért, Gödöllőn testvérvárosi fesztivált rendeztek, ahol mind a 14 testvérvárosról egy-egy sétányt neveztek el, valamint a testvérvárosok kulturális csoportokkal mutatkoztak be. Valdemoróból egy közel 40 fős kórus és tánccsoport érkezett, akik nem csak Gödöllőn léptek fel, hanem a Duna TV élő műsorában is bemutatkozhattak.
Mint azt Jose Carlos Boza Lechuga, Valdemoró polgármestere és dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere is elmondta, nagyon fontos, hogy az országok közötti ilyen jellegű szoros kapcsolat megmaradjon, hiszen a testvérvárosi kapcsolatnak az emberekről kell szólnia és a nemzeteket kell egymáshoz közelebb hozni itt Európában, az Európai Unióban. Az Uniónak igazából ezekről a kapcsolatokról kell szólni és nem mindig csak a politikáról, a gazdaságról. A jelenlegi nehéz időkben is, mint amiket most Európa átél, meg kell találni a lehetőséget arra, hogy a nemzetek megismerjék egymás kultúráját.
Dr. Gémesi György elmondta szeretné, ha a városáról elnevezett utcán és téren egy olyan szobor is állhatna majd egyszer, amit gödöllői művész készített, és amiről az erre járók tudják, hogy Gödöllőhöz köthető.

  

  


Látogatottság: 2466
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision