Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2012.02.17 13:21
Akadálymentes a Gödöllői Körzeti Földhivatal épülete
Nyomtatható verzió

A Pest Megyei Kormányhivatal akadálymentesítette a Gödöllői Körzeti Földhivatal épületét.

AKADÁLYMENTESSÉGI INFORMÁCIÓK
Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében (azonosító szám: KMOP-4.4.2./09-2010-0003) komplex (fizikai, illetve információs és kommunikációs) módon akadálymentesítésre került a Gödöllői Körzeti Földhivatal 2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 60. szám alatti épülete, az alábbiak szerint:
PARKOLÁS
Az ingatlanon 1 db. akadálymentes parkolóhely létesült, automata nyitószerkezetű gépjárműkapuval, mely egy állandó ügyeleti helyről vezérelt. A kapu mellett videó-kaputelefon van elhelyezve, amellyel a gépkocsiból kiszállás nélkül lehet kommunikálni az ügyfélszolgálattal, illetve jelezhető a behajtási szándék. A videó-kaputelefon gombjának egyszeri megnyomása után lehet beszélni a kezelővel. A kihajtási szándék jelzése az ingatlanon belül a gépjárművezető oldalán elhelyezett konzolon nyomógombbal valósul meg. A gépjármű behajtás az Ady Endre sétányról lehetséges.
GYALOGOS FORGALOM
A gyalogosan érkezők az Isaszegi út felőli személykapun juthatnak be az ingatlanra és az akadálymentes közlekedésre kialakított járdán érhetik el a főbejáratot, illetve az épület bal oldalán kialakított új akadálymentes bejáratot.
A kerekesszékkel vagy babakocsival érkező ügyfelek az épület bal oldalán kialakított személyemelő használatával az újonnan kiépített akadálymentes bejáraton keresztül érhetik el az ügyfélszolgálatot. A járókerettel, bottal, mankóval közlekedők és egyéb fogyatékossággal élők, valamint mindenki más számára a főbejáraton történik a bejutás az épületbe.
SZEMÉLYEMELŐ
A személyemelőt használni kívánó személy a berendezés mellett elhelyezett nyomógombbal hívhatja a kezelőt, aki a jelzés után az emelővel az új akadálymentes bejárathoz szállítja az ügyfelet. Az épületből kifelé közlekedő és a személyemelőt használni kívánó személy az akadálymentes bejáratnál elhelyezett nyomógombbal hívhatja a kezelőt, aki a jelzés után az emelővel az udvari szintre szállítja az ügyfelet.
BELSŐ KÖZLEKEDÉS
Az   ügyfelek   által   megközelíthető   helyiségekben   biztosított   az   akadálymentes   közlekedés.   Az ügyfélpulthoz vezetősáv vezet.
AKADÁLYMENTES MOSDÓ
A földszinten kiépítésre került egy akadálymentes és férfi WC,  amely egyben pelenkazóként is funkcionál.
ÜGYFÉLTÉR
Az ügyféltér várójában a gyermekkel érkezők részére egy játszósarok van kialakítva.
Az   ügyfélpult   pénztárfülke   része   és   a   mellette   lévő   munkahely   akadálymentesített.   A   két akadálymentesített pultban egy-egy indukciós hurokerősítő került beépítésre, a hallássérültek részére.
ÜGYFÉLHÍVÓ RENDSZER
A sorszámnyomtató pult a főbejárat közelében helyezkedik el, melyből Braille felirattal is ellátott akadálymentes gombbal kérhető sorszám. Az akadálymentes gomb megnyomásakor élőhangban is közli a sorszámot.
Az ügyfél hívásakor a látássérültek érdekében a rendszer élőhangos bemondással közli, a hívott sorszámot és, hogy az ügyfélfogadó pult hol található.
A kerekesszékkel és babakocsival érkezők számára fenntartott akadálymentes bejárat mellett egy másik nyomógombos sorszám nyomtató üzemel, melyből a gomb megnyomásával soron kívüli sorszám kiadása történik az akadálymentesített ügyfélszolgálati pulthoz.
FÖLDHIVATALI HONLAP
A Gödöllői Körzeti Földhivatal honlapja akadálymentesített. Elérhetősége: http:// pest.foldhivatal.hu
forrás: Pest Megyei Kormányhivatal
 


Látogatottság: 1981
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision