Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Önkormányzati hírekKeresés:   
2012.03.27 15:56
A Közös Agrárpolitika reformja új kihívások elé állítja a hazai agrárvállalkozásokat
Nyomtatható verzió

Az EU Közös Agrárpolitika keretében 2014-től módosul a mezőgazdasági támogatások elosztásának gyakorlata és a közvetlen támogatások új rendszerét vezetik be. A KAP új célkitűzései között a mezőgazdasági jövedelmek és a szektor versenyképességének javítása, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás ösztönzése, valamint a vidéki közösségek és vidéki munkahelyek fenntartása szerepel. Ennek megvalósulásáról Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárgazdaságért felelős államtitkára tájékoztatta a gödöllői konferencia résztvevőit.A K&H Bank a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrár-Európa Kft. szakmai együttműködésével országos rendezvénysorozaton mutatja be az agrárszektor képviselői számára ezeket a várható változásokat, hogy az ágazat képviselői számára kellő idő legyen a felkészülésre. A K&H üzleti tippek konferenciasorozat gödöllői rendezvényén három nagy témakört öleltek: milyen lehetőségeket nyújt a KAP a hazai agrárvállalkozások számára, középtávon milyen piaci trendek, folyamatok várhatók a mezőgazdaságban, valamint hogyan alakulnak a finanszírozási lehetőségek az élelmiszergazdaságban.

„Az elhúzódó világválság egyértelmű győztese az élelmiszerágazat. Akár a GDP növekedést, akár a nemzetgazdasági beruházásokat tekintjük, a hazai agrár- és élelmiszeripar pozitív teljesítménye jelentősen hozzájárult a csökkenő tendenciák mérsékléséhez. A szektor kilátásait a következő évekre is pozitívnak ítéljük, ezért fontosnak tartjuk, hogy a gazdák a lehető legtöbb információt és támogatást megkapják a további növekedéshez. A mezőgazdasági szektor további bővülése szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy az ágazatban lévő szaktudás, a pénzügyi lehetőségek, valamint a jogszabályi környezet összhangban legyen” - mondta el Tresó István, a K&H Bank Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője a gödöllői konferencián.


A K&H Bank mindig kiemelkedően fontos szerepet tulajdonított a hazai mezőgazdasági cégek finanszírozásának, 19%-os piaci részesedésével jelenleg is az ágazat legnagyobb partnere. A saját forrású hiteltermékek mellett minden, az ágazatot segítő kedvezményes MFB hitelprogram értékesítésében részt vesz, valamint az Európai Befektetési Bank refinanszírozott forrásai is elérhetők a Bankban, ezen túlmenően pedig mezőgazdasági eszköz lízinget is kínál a gazdák számára.Látogatottság: 1477
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision