Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2012.05.22 19:47
Gémesi: nem tudni, mennyi pénz marad az iskolák finanszírozására
Nyomtatható verzió

Egyelőre nem tudni, mennyi pénz marad az önkormányzatoknál az iskolák üzemeltetésének finanszírozására – mondta a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke az ATV Start-ban.



Annyi azonban bizonyos, hogy az új önkormányzati törvény értelmében iskolafenntartó csak az állam, az egyház, magánszemély, vagy alapítvány lehet, önkormányzat viszont már nem. Az új szabályozás szerint ezen túl a pedagógusok béreit, illetve a szakmai költségeket is az állam finanszírozza, illetve az intézményvezetők kinevezésének jogát is az állam gyakorolja, egyedül az üzemeltetés költségeit kell az önkormányzatnak állnia.
Gémesi György szerint ugyanakkor legalább az alapszintű oktatásnak helyben kellene maradnia, hiszen mint mondta, a szülő, a gyerek, a pedagógus, az intézményvezető és az önkormányzat kapcsolatrendszere a település lelkét is adhatja, ezért fontos, hogy a helyi ügyekbe az adott közösségnek is beleszólása legyen.
Gémesi azt is elmondta, az egyházak helyzete az iskolák fenntartásában csupán annyival könnyebb, hogy ők az államtól kapott kiegészítő normatívából próbálják finanszírozni az iskola működtetését, illetve az intézmény vezetőjét is az egyház nevezi ki. Azzal egyébként semmi probléma, ha szakrális okokból, illetve a helyi közösség akaratából kerül át egy iskola az egyházhoz, az viszont nagyon sok konfliktushelyzetet teremthet, ha az önkormányzatok anyagi megfontolásból adják át az iskoláikat – jegyezte meg a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

atv.hu/J.I.



Látogatottság: 1549
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision